Wales - Horvátország: Nem csak mi matekozunk!

2019-10-13
Megszokhattuk már, hogy a válogatott kapcsán egy-egy selejtező-sorozat 2. felénél elkezdünk számolgatni, mi is lenne jó. Viszont ebben az E-jelű ötösben valószínűleg nem csak mi, hanem az ellenfelek is számolgatnak!

Wales - Horvátország

UEFA Euro 2020 selejtező, E-csoport

Online sportfogadás tipp: Mateo Kovacic lapot kap

Unibet odds: 4.00

Kezdés:  2019.10.13  20:45

 

Mi tagadás, ismét úgy voltunk vele, hogy a büntetőlapos tipphez keresünk meccset, és nem fordítva. A vasárnapi találkozók közül talán ez a meccs az, ahol minőségi csapatok játszanak, és mindkettő számára nagy téttel bír a találkozó. Be is akartuk húzni a büntetőlapokat ismét, de csak addig, amíg meg nem néztük a meccset vezető spori személyét.

Az UEFA ezt a találkozót a holland Kuipers-re bízta, ami nekünk nem a legjobb hír. Kuipers azon kevés játékvezetők közé tartozik, aki a legparázsabb összecsapást, egy Ajax-Feyenoordot is képes 1-2 sárga lappal lehozni. Válogatottaknak vezetett mérkőzéseken sem szórja a lapokat, Kuipers sokat eltűr, de azért amiért lapot kell adni, azért ő is lapot ad. Utánrúgás, lerántás, visszahúzás, stb. -ezekért ő is felmutatja a lapokat. A dumát sem igazán tűri, ha 8-9 lapra nem is számíthatunk tőle, azért 3-4 lapot ki fog szórni valószínűleg.

A tét hatalmas. Wales egy győzelemmel igencsak megbolondítana mindent, hisz a meglévő 7 pontjára rátenne hármat, így 10 pontja lenne, mint a Szlovákoknak, és ők velünk ellentétben H2H-ban jobbak a Szlovákoknál! Szóval ha Modricék 'megfáznak' vasárnap, az nekünk sem jönne jól, és a szlovákok sem örülnének.

Kizárni nem lehet, hogy Wales nyer, azért Rakiticék idegenben 1-1-1-es mérleget hoztak össze. Szlovákiát ugyan 4 góllal verték, de Azerbajdzsánban remiztek, tőlünk pedig kikaptak, ami így utólag 'komoly bravúrnak' tűnik. Horvátország hiába csoportelső jelenleg, azért még nem dőlhet hátra. Wales apait-anyait bele fog adni, szóval a dalmátok ezúttal nem olyan tutyimutyi ellenfélre számíthatnak, és főleg nem számolhatnak olyan ajándékba kapott gólokkal, mint amilyeneket tőlünk kaptak. Wales kétszer játszott otthon, azt a két meccsét meg is nyerte.

Az unibet kínálatát böngészve látjuk, hogy a lapokat illetően 4,5 az over/under line. Ha nem Kuipers vezetné, csábító lenne, így viszont kisebb tét mellett magasabb odds-ra megyünk. A tippünk, hogy Kovacic lapot fog kapni. Ha ez összejön, pénzünk négyszeresét kapjuk vissza, ami nem hangzik rosszul. Mivel Brozovic eltiltott, így a Chelsea játékosa, Kovacic lehet ott a kezdőben Modric és Raktic mellett a középpályán. Az ő dolga lesz a labdaszerzés, a szűrés, és bizony aligha fog unatkozni. Bale-t, James-t vagy Ramseyt kell majd megállítani, Allen sem egy kellemes figura a wales-i középpályán. Wales egyébként is kemény csapat, nem riad vissza a fizikális focitól, amivel egyébként a horvátok meg is törhetőek. Ha egy embert kell kiemelni a vendég csapatból, mint potenciális lapszerző, egyértelműen Kovacic az. Ráadásul Brozovic hiányában valószínűleg végig a pályán lesz, hacsak nem kerül közel a 2. sárgához, vagy nem állítják ki, de akkor a mi tippünk már régen 'zöldült'. Hiába az általában kevés lappal operáló Kuipers játékvezető személye, 4.00-es odds mellett ez egy ilyen téttel bíró meccsen egy játszható opció.

Címkék: sportfogadás, tipp,