Villarreal - Betis: Sárga mezhez sárga lap dukál

2019-09-27
Egymást érik a spanyol élvonalbeli meccsek a hétközi fordulónak köszönhetően. Alig ért véget a 6. forduló, máris itt az újabb kör!

Villarreal - Betis

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 5,5 felett

Unibet odds: 1,57

Kezdés:  2019.09.27. 21:00

 

Mi kell egy jó büntetőlap-overhez? Egy spori, aki nem fél a lapoktól, és két csapat, amely nyerni akar, és a győzelem érdekében bármit képes megtenni. Nem árt, ha vannak igazi kemény srácok a pályán, akik mindig kihúzzák a gyufát a játékvezetőknél. Ez most mind adott.

A Villarreal és a Betis esetében két olyan csapatról beszélünk, amelyek ott akarnak lenni közvetlenül a nagy trió mögött, és megcsípni azt az egy BL-indulást jelentő pozíciót, amit a Real-Barca-Atleti trió otthagy. A Betis a nyáron igen sok pénzt költött, így nem is vitás, hogy a vezetőség eredményeket vár. Sajnos az andalúz csapat idénykezdete nem sikerült túl fényesen, piros lapok nehezítették a csapat dolgát, de nekünk a tipphez pont erre van szükség. Egyébként a Betis a 9. helyen áll, az első két fordulóban kikapott (egyik zakó a Barca ellen, másik meccsen szinte végig emberhátrányban focizott), viszont a másik négy találkozón a sevillai csapat nem talált legyőzőre. A Barca mögött a második legkeményebb ellenfele a Getafe volt, de szó szerint, mert a Getafe tényleg nagyon fizikális focit játszik. Itt, a Betis-Getafe találkozón 9 sárga-, és 2 piros lap került felmutatásra. Mindkét piros azonnali piros volt, mindkettőt a Betis kapta. Szóval látszik, hogy a zöld-fehérek is képesek túlpörögni, és buta piros lapokat összeszedni.

A Villarreal 8. a tabellán, épp a Betist előzi. Ugyanúgy 2-2-2 a mérleg, csak jobb a gólkülönbség. Egymás közvetlen riválisai, kemény kis meccs kerekedhet ebből. A lapoknak kedvez, hogy a hangulatra tuti nem lehet majd panasz, a Betis szurkolói rendre megtöltik a stadiont, és mindig jó a hangulat arrafelé. Kedvez a lapoknak, hogy a hétközi forduló miatt a játékosok fejben és fizikálisan is jobban el vannak fáradva, ráadásul ez pénteki találkozó!

Érdekesség, hogy az előző idényben is Javier Estrada Fernandez vezette a két együttes találkozóját a Benito Villamarin Stadionban, akkor a lapok szempontjából megosztoztak testvériesen, 4-4 sárga lapot kapott mindkét együttes. (A gólok száma is egyenlő lett volna, ha Cazorla a 89. percben nem hibázza el a megítélt büntetőt...)

Estrada Fernandez egyébként az előző idényben a 2. legtöbb osztotta ki átlagban bajnoki meccseken, de nagyon úgy tűnik, hogy az idén a sporik között ilyen tekintetben élre akar állni. Jelenleg -bár még nagyon a bajnokság elején járunk- lapok tekintetében Estrada Fernandez vezeti a sporik névsorát, ő adta átlagban a legtöbb lapot, szám szerint 6,67-et, és ezek csak a sárgák, mert pirosból is kiosztott már egyet. A meccsenkénti foultszámokat nézve is a 2. helyen áll, sokszor állítja meg a játékot (33,64 foult/meccs átlagot hoz eddig), de ez valahol összefügg a lapokkal. Alacsony az ingerküszöbe, nála nem nehéz lapot kapni.

Reméljük, hogy legalább annyira jó meccset hoznak össze, mint az előző évben Sevillában.

Címkék: sportfogadás, tipp,