Végstádiumú rákbetegnek hazudta magát, hogy bejusson a póker vébére

2023-09-27
Egy kaliforniai férfi a betegsége miatt őt megszánók adományaiból gyűjtötte össze a 10 ezer dolláros beugrót a WSOP-ra

 

Egy amatőr pókerjátékos, Rob Mercer - aki korábban azt állította, hogy halálos rákbeteg, és így gyűjtött pénzt a World Series of Poker főversenyére - beismerte, hogy hazudott a diagnózisáról. A 37 éves, kaliforniai Mercer a Las Vegas Review-Journalnak adott exkluzív telefonos interjújában elmondta, hogy nem volt 4. stádiumú vastagbélrákja, amikor júniusban elindította számláját a GoFundMe közösségi finanszírozási oldalon, hogy valóra váltsa álmát, és részt vehessen a WSOP 10.000 dolláros nevezési díjú No-limit Hold'em világbajnokságán.

"Tényleg hazudtam arról, hogy vastagbélrákom van. Nincs vastagbélrákom." - mondta Mercer. "Amit tettem, az helytelen volt. Nem kellett volna azt mondanom az embereknek, hogy vastagbélrákom van. Hirtelen felindulásból tettem, amikor valaki megkérdezte, milyen rákom van.”

Mercer 12.500 dollárt (4,6 millió forint) gyűjtött össze a GoFundMe oldalról és feltételezhetően további 18 ezer dollárt (6,6 millió forintot) magánadományokból.  A pénzből nem csupán a beugrót tudta kifizetni, de a Bellagio luxusszállodában való tartózkodásra is tellett belőle. A The Las Vegas Review-Journalnak adott interjújában Mercer azt állítja, hogy ebből semmit sem szándékozik visszaadni, mert szerinte valóban beteg, nem diagnosztizált mellrákban szenved, csak szerinte ezt cikibb lett volna beismerni, mint a vastagbélrákot.

Mercer azt nyilatkozta, hogy tette miatt többé-kevésbé száműzték a pókeres közösségből, és a GoFundMe is kapcsolatba lépett vele a szolgáltatási feltételek megsértése miatt. Azokat az embereket, akik Mercernek adományoztak, értesítette a GoFundMe a történtekről, és a Las Vegas Review Journal szerint visszatérítést kapnak.

 
Címkék: póker,