Úszás: Katinka érme ezúttal nem tűnik tutinak!

2022-06-25
Hosszú Katinka sokáig legyőzhetetlen volt 400 vegyesen, de az idő múlik, és jönnek a fiatalok.

Úszás - Női 400 méter vegyes

Vb - Budapest 2022

 

Online sportfogadás tipp:  Katinka helyezése 4-6

Tippmixpro odds: 1,70

Kezdés: 2022.06.25. 19:00

 

Summer McIntosh, 15 éves, és borobbant a felnőtt mezőnybe. 15 évesen favorit, jó formában van, idén 21 másodpercet javított egyéni legjobbján ebben a számban! A legjobb idővel kvalifikált, a gyorsabb (2.) futamban végig vezetve jutott a döntőbe elsőként, valószínűleg maradt benne.

Legnagyobb ellenfele nem Hosszú, hanem az amerikai Grimes, aki csak egy évvel idősebb, 16 éves. Grimes sem akármilyen úszó, itt is indul nyílt viíen, hosszú távon gyorson medencében és nyílt vízen is versenyez, és itt 400 vegyesen is éremesélyes. Sokoldalú lány, 16 évesen még keresi, miben lehet igazán jó, vagy a legjobb! Láthattuk délelőtt, hogy az utolsó úszásnemben, a gyorson sokat tud hozni ellenfelein.

Katinka Tokióban 5. lett, most is ez a realitás. Délelőtt a kínai Chutong és Weyant is jobb időt úszott. A 3. futamban Katinka nyert, Ohashi a hazai Olimpián jobb formában volt, nyert is, itt most a forma nála sincs meg. Katinka picivel legyőzte délelőtt, nem tudni, a japán lány mennyit adott ki magából. Katinkát ismerve ő azért presztízst csinált belőle, hogy a futamot megnyerje, a realitás talán az, hogy ő és Ohashi azonos szinten van. Viszont McIntosh és Grimes más szint jelenleg, hozzájuk képest öreg (20 éves) Weyant szintén jó, és akkor ott a kínai lány. Weyant Tokióban Ohashi mögött 2. lett, szintén 4:32-vel kezdődő idővel!

Szóval Katinka valószínűleg lemarad a dobogóról. A fiatalok most végérvényesen átveszik az uralmat. Katinka előtt végez valószínűleg McIntosh, Weyant és Grimes, ő pedig a 4-6 helyek valamelyikén végezhet. Tanigawa és Forrester talán gyengébb, és azért jó esély van rá, hogy Ohashi és Chutong duójából is legyőz valakit, vagy akár mindkettőt, de az érem valószínűleg nem jön össze. Ha mégis, az jelen esetben meglepetés lenne. Nem volt ez mindig így, de az idő múlik, és ez így van rendjén.

Bookmark and Share