Újranyitottak a makaói kaszinók, de nincsenek játékosok

2020-05-04
Hiába várják a játékosokat a világ szerencsejáték központjába, a létesítmények konganak az ürességtől.

 

Miután februárban néhány hétre bezárására kényszerítették Makaót, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését, azt remélték, hogy a határok újbóli megnyitása után gyorsan visszaállhat minden a megszokott rendbe. Ez azonban nem történt meg, részben a Kína Guangdong tartományát érintő utazási korlátozások miatt, ahonnan az egyik legtöbb vendég szokott érkezni a szerencsejáték központba. 

 

A húsvéti hét óriási csalódást okozott Makaó számára, és úgy tűnik, a dolgok nem javulnak az idő előrehaladtával sem. Április közepén az Inside Asian Gaming (IAG) képviselői ellátogattak a város számos kaszinójába, és amit láttak, nem erősíti meg a gyors helyreállással kapcsolatos reményeket.

 

Az IAG emberei a 11 legnagyobb makaói kaszinó resortot látogatták meg, hogy megnézzék, hogy hányan játszanak a létesítményekben. A The Venetian Macao, a Parisian Macao, a Sands Cotai Central, a City of Dreams, a Wynn Palace, a MGM Cotai, a Galaxy Macau, a Grand Lisboa, a Wynn Macau, az MGM Macau és a StarWorld szerepelt a célpontjaik között, kedd, szerda és csütörtök délután. A beszámolók szerint a felmérést végzők úgy érezték magukat a létesítményekben, mintha szellemvárosban járnának, bármelyik játékon várakozás nélkül játszhattak, hiszen átlagosan csupán hét játékos ült a játékasztaloknál, nyolc pedig a játékgépeknél.

 

“Az összes közül az MGM Macau-ban volt a legnyüzsgőbb a játéktér, itt 10 játékos ült az asztaloknál, és 25 a nyerőgépeknél. Ezt követte a Grand Lisboa 10 illetve 14 szerencsevadásszal. A Sands Cotai Central volt a legkihaltabb, itt mindössze egyetlen játékos üldögélt a nyerőgépeknél.”

 

A keddi volt a legforgalmasabb nap, a négy meglátogatott kaszinóban összesen 92 ember játszott ekkor. Szerdán csak három kaszinóban jártak, és 46 emberrel találkoztak bennük, csütörtökön pedig még kevesebben, csupán 33-an játszottak.

 

Ugyan az utazási korlátozásokon valamelyest enyhítettek, a játékosok láthatóan még nem állnak készen arra, hogy ellátogassanak a makaói kaszinókba. A várost ledarálta a COVID-19, márciusban a bevételek csaknem 80%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. Mindez úgy, hogy a kaszinóasztalok túlnyomó része március közepe óta már látogatható.

 

A lassabb forgalom miatt a város és a kaszinó üzemeltetői számára a gazdasági fellendülés minden bizonnyal hosszú időt fog igénybe venni. A 2019-es év után – mely szintén nem volt olyan produktív, mint Makaó remélte - a jelenlegi helyzet tovább súlyosbítja a gondokat. Ez további évekre lehetetlenné teheti a helyreállást, különösen mivel áprilisban a bruttó játékbevétel várhatóan alacsonyabb lesz, mint a kaszinók április közepén látott látogatói száma.

 
Címkék: kaszinó,