Ugrott a 77 milliárdos lottónyeremény, mert nem sikerült az online fizetés

2021-03-05
Egy fiatal brit pár szokásos lottószámaival megnyerte volna a 182 millió angol font értékű EuroMillions jackpotot, azonban nem teljesült a fizetési tranzakció, így kiderült, hogy nincs szelvényük.

 

A 19 éves Rachel Kennedy és a 21 éves Liam McCrohan “szíve megszakadt”, mikor rájött, hogy ugyan bejöttek a szokásos számaik, de mégsem nyertek semmit. A fiatal pár öt héten át játszott a 6, 12, 22, 29, 33, 6 és 11 számokkal, mikor aztán a péntek esti sorsoláson mind a hét számot kihúzták. 

 

Rachel úgy állította be online lottó appját, hogy automatikusan vegyen mindig egy EuroMillions szelvényt a szokásos számaikkal, de mivel nem volt elég pénz a játékosi számláján, nem teljesült a tranzakció. Ennek ellenére, mikor ránézett az appra a telefonján, ott az az üzenet fogadta, hogy szokásos számaival telitalálatot ért el – és így ő azt gondolta, hogy övé a jackpot.

 

“Azt gondoltam : ‘Úristen, nyertem!’ Behívtam a barátomat, Liamot és édesanyámat a szobába, és ők sem tudták elhinni, úgyhogy azt mondtam ’Úristen, fel kell hívnom őket.’” – mesélte az üzleti tanulmányokat folytató egyetemista lány a The Sun riporterének. „Úgy hívtam fel a számot, hogy azt gondoltam, 182 millió fontot nyertem, ők pedig azt mondták: ’Igen, a számok stimmelnek, de nem volt elég pénz a számláján a szelvényre, így nem teljesült a tranzakció.’” Az erről szóló üzenetet valószínűleg nem vette észre, így nem tudott róla, hogy nincs szelvényük.

 

A peches pár: a19 éves Rachel Kennedy és a 21 éves Liam McCrohan (Fotó: Instagram)

 

A lány elmondása szerint kettejük közül Liam viselte nehezebben a rossz hírt – ekkorra a gazdasági tanulmányokat folytató fiú már elkezdte számolgatni, hogy mire költik majd a nyereményt. “Rachel egész nyugodt volt, de én már fejben elkezdtem költekezni.” – ismerte be Liam. „Teljesen összetörtem, mikor hallottam, hogy a telefonban egy férfi azt mondja, hogy valójában nem került megvásárlásra a szelvényünk. Én már láttam magunkat az álomházunkban, az álomautónkkal, egy kicsit elragadtattam magam, az az igazság.”

 

Rachel most úgy gondolja, hogy a hetek óta használt számaik szerencsétlenek, így a következő sorsolásra megváltoztatta őket. „Öt héten keresztül játszottunk ezekkel a számokkal. Valójában két számsorunk is van. Az egyik a családtagok születésnapjait tartalmazza meg ilyesmik, a másik pedig – amelyekkel nyertünk volna - véletlenszerű számok voltak, amiket egyszer csak úgy beikszeltem, és azóta azokkal játszottunk. De nem fogjuk őket tovább használni, már meg is változtattam őket.” – nyilatkozta a lány.

 

Ez az EuroMillions jackpot egyébként végül rekord nagyságúra, 210 millió eurósra hízott, és egy svájci játékos nyerte meg február 26-án. A világ legnagyobb megnyerhető főnyereményének címét azóta egy olasz lottó, a SuperEnalotto tudhatja magáénak, melynek jelenlegi jackpotja 119,6 millió euró, azaz 43,6 milliárd forint. A játékban természetesen nem csak olaszok vehetnek részt – az online lottózóknak hála ma már a világ bármely tájáról elérhetőek a szelvények.