Tovább üzemelhetnek a játéktermek Pozsonyban

2018-06-11
A Pozsonyi Kerületi Bíróság érvénytelenítette a hazárdjátékok betiltásáról szóló fővárosi rendeletet, tovább működhetnek a játéktermek Pozsonyban. A magisztrátus kitart korábbi álláspontja mellett, és újabb lépéseket tervez – írja az ujszo.com.

 

Pozsonyban több tízezren írták alá a szerencsejátékok betiltását szorgalmazó petíciót, a főváros képviselő-testülete 2017 tavaszán kétszer is szavazott az általános érvényű rendeltről. Az első szavazáson nem kapott elegendő támogatást a javaslat, csak másodszorra fogadták el a rendeletet, amely értelmében nem adnak új engedélyeket a hazárdjátékok üzemeltetőinek. 

 

Már a szavazáskor felmerült, hogy nem jogszerű az eljárás, a magisztrátus azonban kitartott az álláspontja mellett, amely szerint semmi sem gátolja, hogy kétszer tárgyaljanak a beadványról. A kerületi bíróság a héten döntött az ügyben, érvénytelenítette a rendeletet, mivel azt nem a törvényekkel összhangban fogadta el a képviselő-testület. Az ügyész elmondta, azt vizsgálták, lehetséges-e kétszer tárgyalni ugyanarról az általános érvényű rendeletről. Ezt Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője is megerősítette, hozzátéve, a bíróság megvizsgálta az elfogadott rendelet törvényességét, és kizárta az ismételt szavazás lehetőségét. A döntés nem jogerős. 

 

Ivo Nesrovnal főpolgármester egyelőre nem közölte, fellebbeznek-e a határozat ellen. „Csalódott vagyok. Nem adom fel a szerencsejátékok elleni harcot, megvárom, míg írásban kézbesítik a döntést, egyeztetek a jogászokkal, ezután tájékoztatunk a további lépésekről” – nyilatkozta a tárgyalás után a főpolgármester, aki újra leszögezte, a törvényekkel összhangban jártak el.

 

Dominika Lukáčová, a hazárdjátékokat működtetők társulásának szóvivője elmondta, szomorú, hogy a bíróságnak kellett dönteni az ügyben, és Pozsonyban nincs megfelelő szabályrendszer a szerencsejátékok korlátozására. „Pozsony nem lesz Las Vegas. A törvénymódosítás értelmében már most is kevesebb a játékterem, 99 működik még a korábbi 150 helyett” – nyilatkozta a szóvivő.

 

Forrás: ÚjSzó

Címkék: nyerőgép,