Tottenham - Ajax: Son és Kane sem játszhat az Ajax ellen

2019-04-30
Az Ajax a Real Madrid és a Juventus kiejtése után a Tottenham ellen már aligha tekinthető underdognak. Ettől függetlenül reméljük, hogy az amszterdami csapat játékára a tét nem nyomja rá bélyegét, és ugyanazt az örömfocit látjuk tőlük, amit eddig.

Tottenham - Ajax

Online sportfogadás tipp: Kaput eltaláló lövések száma 9,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: kedd, 21:00

 

Legyünk naívak? Végül is miért ne! Hiába a Barca-Liverpool a nagyobb meccs, hiába mondják rá, hogy előrehozott döntő, de a jobb focit a Tottenham - ajax párharctól várhatjuk. Valeverde és Klopp majd túltaktikázza a saját párharcát, a Tottenham és az Ajax ugyanakkor remélhetőleg nyílt és őszinte focit fog játszani. Miért tenne másként, hisz idáig is ezzel tudott eredményt elérni mindkét együttes.

A Tottenham - Man. City párharc visszavágója minden igényt kielégített, nyílt foci, őszinte foci, a végén dráma, minden megvolt, ami kell egy jó meccshez. A 4-3-mas eredmény persze picit extrém, meg az is, hogy az első 15 percben minden akcióból gól született, de azért a 15 kaput eltaláló lövés az egy nagyon magas szám. Sonék a két City elleni találkozón 11-szer találták telibe Allison kapuját, ami tényleg nem akármi, ismerve a City stabil fociját.

Az Ajax a Real Madrid után a Juventus-t is kitakarította. Nem akármilyen menetelés Tadic-éktól, de aligha állnának meg az elődöntőnél. A Juve elleni hazai 1-1-nél 19-szer kísérletezett a csapat, abból 'csak' hatszor találta el a kaput. A visszavágón 14-szer kísérletezett, és 4 kaput eltaláló lövést jegyzett. Ismerve a Juve fociját, azért ezek nem rossz számok.

Most viszont idegenben kezd az Amszterdam, nem is tekinthető underdognak, esélytelennek, de Tadicék elmondták, hogy ők csak élvezni akarják a játékot. Aztán ha ők élvezik, akkor mi is. A Tottenham is egészséges focit játszik, igyekszik minden akciót lövéssel befejezni. Egyértelmű, hogy az Ajax idegenbeli gólokat akar, a Tottenham pedig előnyt. Nem jellemző a két együttesre a felesleges labdatartogatás, sokkal inkább a direkt foci. Ebből adódik, hogy hiába volt esélytelen az előző körökben mindkét csapat, mégis továbblépett. Egymásnak fognak esni, mi ebből rosszul nem nagyon jöhetünk ki.

Amit mindenképp meg kell említeni, hogy a hazai csapatnál Son eltiltott, így Pochettino azért nincs könnyű helyzetben, hisz Kane is sérült most már hetek óta. Az Alli-Eriksen-Moura triónak kell előlépni, és főleg Allinak és a Eriksennek az előkészítések mellett most lövésekkel is bátran próbálkozni kell.

Címkék: sportfogadás, tipp,