Titkos nyerő formulát használva robbantottak kaszinót baccaraton

2023-10-13
A banda tagjai beismerték bűnösségüket a bíróságon

 

Egy malajziai férfi kedden egy szingapúri bíróságon beismerte, hogy "Mesterlövésze" volt annak a csalásra szakosodott szindikátusnak, amely 433.730 szingapúri dollárt (úgy 114 millió forintot) csalt ki a Marina Bay Sands kaszinótól. A banda tagjai - akik rejtett mobileszközökkel továbbították egymásnak a kártyák értékeit - komoly rendszert fejlesztettek ki a baccarat esélyeinek legyőzésére.

A 35 éves Tan Kian Yi egyike volt annak a csapatnak, amely 2022 decemberében meglátogatta a Sands kaszinót, és mobiltelefonok segítségével képeket továbbított a játékkártyák értékéről a bűntársaknak - írja a The Straits Times.

A szindikátus egyik női tagja, akit "A Varázsló" néven ismertek, a Times által látott bírósági dokumentumok szerint miközben 7 Up baccaratot játszott, egy rejtett Bluetooth fülhallgatót viselt a mobiltelefonjához csatlakoztatva. Játék közben továbbította a kártyákról szóló információkat Tan és más "Mesterlövészek" számára, akik egy Excel-tábla segítségével tanácsot adtak neki, hogy hogyan játsszon. Az Excel tábla olyan képleteket tartalmazott, amely nyilvánvalóan segített a játékosoknak előnyhöz jutni a játékban, bár a rendszer részleteit a bírósági dokumentumok nem fedték fel.

A csalásra az ikonikus Marina Bay Sands kaszinóban került sor

A banda két másik tagja, a 27 éves tajvani Hung Jung-Hao és a 46 éves malajziai Chai Hee Keong ellen szintén vádat emeltek az ügyben. Három másik személyt, a 22 éves Wang Yu-t, a 24 éves Hung Yu-Wen-t és a 26 éves Chou Yu-Lun-t szintén azzal vádolják, hogy a szindikátus tagjai voltak, de nem ismert, hogy vádat emeltek-e ellenük.

Haót 2022. december 24-én tartóztatták le, miután a biztonsági kamerák rögzítették a banda gyanús viselkedését az előző látogatásuk alkalmával. Társai a letartóztatás hírére Malajziába menekültek, ahol később őrizetbe vették, majd visszaküldték őket Szingapúrba. Menekülésük során 790 ezer dollárnyi kaszinó zsetont hagytak hátra a Sands-ban lévő szállodai szobájukban.

Tan elmondta a hatóságoknak, hogy 2022 augusztusában egy Fülöp-szigeteki kaszinóban találkozott Wanggal és Hunggal. Hung elárulta Tan-nak, hogy van egy rendszere, ami segít nekik nyerni a baccaratban. Tan vallomásában azt állította, csak annyit tud az egészről, hogy a rendszert egy "Kelvin" nevű személy fejlesztette ki.

Tan ügyvédei azzal érveltek, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a rendszer csalásra vagy megtévesztésre épült volna; mint ilyen, "lehetetlen megállapítani, hogy a képlet hatása a kaszinó által tervezettnél nagyobb mértékben változtatta volna meg a játék esélyeit".

A szingapúri jogszabályok értelmében azok a játékosok, akiket kaszinóban való játék közben kártyaszámláló vagy kártyafelvevő eszköz használatán kapnak, akár hét év börtönbüntetésre, 150.000 szingapúri dollárig terjedő pénzbírságra vagy mindkettőre számíthatnak.

 
Címkék: csalás, kaszinó,