Tiltott szerencsejáték szervező bukott le Kanizsán

2017-08-16
Tiltott szerencsejátékot szervezett az általa üzemeltetett nagykanizsai presszóban V. Miklós, aki egy internetes terminál segítségével a kocsma vendégei számára biztosított szerencsejáték lehetőséget.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végül lecsapott a játékbarlangra, V. Miklós ellen büntetőeljárást indítottak, és 1 millió forintos bírság megfizetésére is kötelezték. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t.

 

V. Miklós egy kft ügyvezetőjeként egy presszót üzemeltetett a dél-zalai városban. 2014 októberében állapodott meg szóban, egy általa meg nem nevezett személlyel abban, hogy a presszóban elhelyeznek egy internetes terminált, amelyen egy pendrive segítségével szerencsejáték programok lesznek elérhetőek. A terminált az üzlet vendégei az alkalmazottnak fizetett pénz fejében, a pendrive segítségével indították el, majd azon a befizetett összegnek megfelelő kredit egyenleggel szerencsejátékokat játszottak. Amennyiben nyereményt értek el, azt az alkalmazott, vagy V. Miklós fizette ki nekik. Az ismeretlen személy havi rendszerességgel megjelent az üzletben, és a bevétel rá eső részét – a teljes bevétel 70 %-át – magával vitte, míg a bevétel 30 %-a V. Miklósnál maradt.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2015. március 13-án csapott le a játékbarlangra. Az internetes terminálok ismeretlenül maradt tulajdonosa a cselekményével törvényt sértett, mivel szerencsejáték szervező tevékenység folytatásához az állami adóhatóság engedélye szükséges, míg a tetten ért V. Miklós pedig azzal követett el bűncselekményt, hogy a tiltott szerencsejátékhoz helyiséget bocsátott rendelkezésre. V. Miklóst ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egymillió forintos felügyeleti bírsággal sújtotta, míg a Nagykanizsai Járási Ügyészség pedig tiltott szerencsejáték szervezésének bűntettével vádolta meg: sorsáról a Nagykanizsai Járásbíróság illetékes büntetőtanácsa dönt majd.

 

 
Címkék: nyerőgép,