Szupertitkos illegális pénznyerő termet üzemeltetett egy férfi Zalaegerszegen

2023-02-16
Engedély nélkül tartott fegyvert, illetve egy pincébe rejtett, valamint egy presszó külön helyiségében elzárt, pénznyerő gépekkel felszerelt titkos játéktermeket üzemeltetett az a férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

 

Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az 51 éves férfi egy zalaegerszegi presszót üzemeltetett, ahol 2019 augusztusában leplezték le a rendőrök a pincehelyiségben működtetett játéktermet. A járólap alá rejtett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létra segítségével lehetett lemászni a helyiségbe, ahol három pénznyerő automatát vehettek igénybe a presszó vendégei.

Lebukása ellenére a férfi egy általa üzemeltetett másik zalaegerszegi vendéglátóhelyen 2021 januárjáig szintén éveken át üzemeltetett egy ugyancsak titkos játékbarlangot. Ez a presszó vendégtere melletti, kóddal nyitható ajtóval elzárt helyiségben működött, ahol négy pénznyerő automatát használhattak a vendégek.

A tiltott szerencsejáték rendszeres szervezését, lebonyolítását mindkét helyiségben egy ismeretlenül maradt személy végezte, a vádlott a helyiségeket és a pénznyerő automatákat biztosította ehhez.

A szóvivő azt is elmondta: a vádlott lakásán tartott házkutatás során egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt és hozzá tartozó lőszereket találtak, a másodrendű vádlottként szereplő 59 éves ismerősének otthonában pedig egy szintén engedély nélkül birtokolt kispuskát és lőszereket foglaltak le a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlott ellen tiltott szerencsejáték szervezése miatt emelt vádat, illetve mindkettőjüknek lőfegyverrel visszaélés miatt is felelnie kell a bíróságon.

 
Forrás: MTI
Címkék: nyerőgép,