Szerencse fia: Kétszer is legyőzte a rákot, majd nyert a lottón

2019-10-08
Folytatódik annak a férfinek a szerencséje, aki már kétszer is legyőzte a rákot.

 

Minden alkalommal, mikor Stu MacDonald megvette a heti Oregon Megabucks szelvényét, felesége, Claudia azt mondta „Nyerő szelvényt vegyél!”

Mikor azonban Stu szeptember 7-én, szombaton elment megvenni a lottóját, Claudia elfelejtette elmondani a szokásos figyelmeztetést.

És, úgy tűnik, ez kellett a szerencséhez – Stu olyan szelvényt vett, amivel 4,6 millió dollárt, tehát úgy 1,4 milliárd forintot nyertek.

“Nagyon szerencsés fickó vagyok.” jelentette ki MacDonald. „Kétszer is túléltem a rákot, és itt vagyok. Ez fantasztikus.”

MacDonald az Oregon Megabucks lottó jackpotját nyerte meg egy gépi számokkal megjátszott szelvénnyel. Úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így 2,3 millió dollárt kap, melyből az adók befizetése után 1,56 millió dollárja, tehát 470 millió forintja marad.

 

És ha már lottó - a lottós világ mai világszenzációja, hogy az összeurópai EuroMillions lottón a mai esti sorsoláson nem kell telitalálat ahhoz, hogy valaki megnyerje a 190 millió eurós, tehát 63 milliárd forintos főnyereménytA játék szabályainak értelmében a jackpot maximum 190 millió euróig halmozódhat, és ha ezt követően sem lesz öt sorsoláson át telitalálatos szelvény, a főnyeremény teljes összegét az eggyel alacsonyabb nyerőosztály nyertesei között kell szétosztani – ilyen egyébként még sosem fordult elő a játék 15 éves történelmében. 

 

Magyarul… bármi is történik, valaki vagy valakik most kedden mindenképp meg fogják kapni a 190 millió eurót. 

 

Normál esetben a jackpothoz mind az 5 főszámot és a 2 pluszszámot (LuckyStar) is el kell találni. Ennek esélye 1:140 millió. Ha most nem lesz ilyen, akkor az eggyel alacsonyabb nyerőosztály (4+1 találatos) nyertesei között osztják szét a 63 milliárd forintos főnyeremény teljes összegét. (Ennek esélye 1:7 millió.)

 

Ez a 63 milliárd forint egyébként kilencszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 17 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó akciójában ráadásul az újonnan regisztrálók visszanyerhetik szelvényük árát.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél