Százmilliókat nyert élete első lottószelvényével

2020-06-05
Simon Waddup életében először vásárolt EuroMillions szelvényt, és egyből 1 millió angol fontot, azaz nagyjából 380 millió forintot nyert.

 

Simon Waddup, 31 éves angol villanyszerelő a helyi Aldiban vásárolgatott, mikor „egy hang egyfolytában azt hajtogatta a fejében”, hogy vegyen szelvényt az EuroMillions lottó május 19-i sorsolására. 

 

“Sorsjegyekkel már játszottam a The National Lottery honlapján, de lottót még soha nem vettem. Az Aldiban vásároltam, és egy hang folyamatosan azt hajtogatta, hogy vegyek egy lottószelvényt. Őrülten hangzik, de ugyanezt hallottam hazafelé menet is. Mikor hazaértem, megnéztem a National Lottery oldalán lévő online játékosi számlámat, és még volt 5 font egyenlegem.” – mesélte Waddup.

 

Szerencséjére hallgatott a titokzatos hangra mert a két gépi számos EuroMillions szelvény egyikével, amit végülis megvett, 1 millió angol fontot nyert az aznapi sorsoláson.

 

 

“Tudtam, hogy nyertem valami nagyobb összeget, de nem tudtam elhinni, hogy 1 millió fontot, míg fel nem hívtam a The National Lottery forródrótját, és meg nem erősítették, hogy valóban így van. Akkor teljesen elképedtem, és csak remegtem.” – mesélte a férfi a Daily Mail-nek.

 

“Az első, akinek elmondtam, az a 10 éves lányom volt, aki azt kérdezte, hogy most már lehet-e útlevele, mert még sosem volt külföldön. Aztán felhívtam anyukámat és a húgomat, de nem hittek nekem. Még most sem tudom elhinni, hogy ez volt az első alkalom, hogy lottóztam. Mindig csak sorsjegyekkel játszottam, és kisebb nyereményeim voltak. Szerencse istenasszonya most bizonyára lemosolygott rám, és azt mondta ’Most szükséged van erre’.”

 

Mr Waddup, aki iskolás kora óta arról álmodott, hogy ingatlanfejlesztő lesz, most reméli, sikerül valóra váltania ezt az ambícióját ezzel a hatalmas nyereménnyel. Évekig dolgozott építkezéseken, hogy megtanulja a különböző dolgokat, majd villanyszerelő lett, és szabadidejében épület-tervezést tanult.

 

“Mikor anyukám és a testvérem végül rájött, hogy nem viccelek, csak arról tudtunk beszélni, hogy életem álma most valóra válik – ingatlanfejlesztő lehetek. Amióta az eszemet tudom, mindig is régi ingatlanokat akartam vásárolni, felújítani őket, és kialakítani a saját portfoliómat. A barátaim és a családom csak mosolyogtak rajta, különösen tini koromban, de én csak erre koncentráltam, mindig azon gondolkodtam, hogy hogyan csinálnám. Most én és ők is hitetlenkednek, hogy megnyertem ezt az óriási vagyont, ami lehetővé teszi, hogy valóra váltsam az álmomat. ”

 

A nyeremény ráadásul tökéletes időben érkezett Mr Waddup-hoz, mert az utóbbi időben egészsége korlátozta munkaképességét és hogy valóra váltsa álmát egy saját ingatlan portfolióval. „Az egész ingatlan-tervezés során folyamatosan visszatartott az egészségem. Van egy ritka vérbetegségem, ami miatt vérhígító tablettákat kell szednem. Az egyik szívbillentyűmmel is bajok vannak, és ez a kettő így együtt azt jelentette, hogy az évek folyamán sokat voltam kórházban. Ez hatással volt a munkaképességemre, valójában múlt nyár óta nem tudtam dolgozni, ami meglehetősen frusztráló volt.”

 

Mióta megtudta, hogy nyert, Mr Waddup azzal tölti az idejét, hogy ingatlanokat keresgél online – és családi nyaralásokat tervez. Vett magának és a lányának néhány ruhát is, meg egy új kávéfőzőt. “A koronavírus miatt nem tudtam ünnepelni a családommal, így  már alig várom, hogy lássam őket és beszélhessek velük a nyereményről – természetesen nekik is jutni fog belőle. Megcsináltatom a lányom útlevelét is, és mikor már lehet, elutazunk valahova külföldre – azt mondta, hogy Spanyolországba szeretne menni.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán