Svájc - Koszovó: Visszatért a remény

2023-11-18
Az I csoportban Izreal is bepótolta elmaradt meccseit, és a helyzet továbbra sem tiszta. Még 4 csapatnak van reális esélye a top2-re, azaz az Eb-főtáblára.

Svájc - Koszovó

Eb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Svájc sárga lapjai 1,5 felett

TippmixPro odds: 1,73

Kezdés: 2023.11.18. 20:45

 

Koszovó az Izrael elleni bepótolt meccsén 1-0-ra nyert, és visszatért a versenybe. Az utolsó szalmaszálat ragadta meg, hisz a pótselejtező reménye még mindenképp él, de akár egy mai bravúrral a csoport első két helyének egyike is elérhetővé válik

Koszovó ha nyer most Svájcban (miért is ne), az utolsó körben a már tét nélkül gurigázó fehérorosz csapatot kellene megvernie otthon.

Svájc a 8. körben csak 3-3-mas döntetlent ért el a fehéroroszcsapat ellen, hogy ott mi történt Xhakáékkal, csak ők tudják. Ha azt nézzük, hogy Ebongék 1-3-ra is vezettek, még kész csoda, hogy a helvét csapat ikszre mentette a meccset. Így viszont Svájc még nincs fixen a top2-ben, és ha esetleg ma este kikap, igencsak izgulhat. Az utolsó találkozót ugyanis Romániában vívja majd, az könnyen lehet egy olyan találkozó, amely mindkét félnek számít!

Az esti Svájc-Koszovó találkozót a St. Jakob-Parkban Antonio Nobre vezeti. A portugál 34 éves mindössze, igencsak fiatal a játékvezetők között, ehhez képest elég nagy rutinnal bír. Már a magyar válogatottnak is vezetett, a Litvánia elleni hazai 2-0-át nyáron ő fújta. BL-ben legutóbb a Galata-Bayern meccsen dirigált, szóval nem véletlen, hogy az UEFA ezt a komoly találkozót is rá bízta.

Tét van. Feszültség pedig vélhetően lesz. Svájc eleve nyerő helyzetben volt, aztán jöttek a döntetlenek, most pedig már pontkényszerben van. Láttuk a magyar együttest, hogy az utolsó pontocskát milyen nehezen tudták megszerezni a srácok, simán benne van, hogy Svájc is szenved majd, mint malac a jégen.

Koszovó pedig esélyt teremtett magának az Eb-részvételre, és ha már így történt, nem fogja elengedni. Ezért lesz ez jó és izgalmas találkozó. Muriqiék viszont győzelmi kényszerben vannak, hisz egy döntetlennel nem sokra mennek. Csak a győzelem jó, és csak az jó a pótselejtezőhöz is gyakorlatilag. Épp ezért várunk olyan találkozót, ahol a vendég együttes is mutat majd valamit előrejátékban. Ha lesz lüktető foci, legalább helyenként, akkor lesznek itt lapok is.

Svájcnak keményen kell játszani, és úgy általában ez nincs ellenére. Látható volt a fehéroroszok elleni 3-3 alkalmával, ha nem játszanak keményen, akkor nincs győzelem. Ott csak egy sárga lapot gyűjtöttek, nem is jött a siker.

Svájc eddig kétszer játszott Koszovó ellen, és érdekes módon egyik találkozón sem kapott még lapot. Nagyon valószínű, hogy most fog, és ha fog, talán nem is áll le egynél. Xhakáéknak otthon be kell biztosítani az Eb-t, azt pedig puha focival Koszovó ellen aligha lehet majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,