Spanyol Szuperkupa: Bohóctalálkozó(k) Szaúd-Arábiában

2020-01-08
A spanyolok Szaúd-Arábiába vitték a Szuperkupát, ráadásul egy mini tornát rendeznek a négy kirakat-csapatukkal. Utazik a Valencia, az Atleti, a Real Madrid és a Barcelona.

Spanyol Szuperkupa: Ki veszi komolyan?

A szaúdiak elkezdtek komoly pénzeket pumpálni abba, hogy különböző sporteseményeket rendeznek. A spanyol Szuperkupát is 'megvették', többen jól járnak, többen kevésbé. Ezt a Szuperkupát egyébként sem vették komolyan a csapatok, de amíg otthon rendezték, meg a kupagyőztes játszott a bajnokkal, egy meccsre még úgy-ahogy felszívták magukat. De így, hogy el kell utazni, ráadásul két meccset kell nyerni, nagyjából kiszámíthatatlan, melyik csapat mennyire veszi komolyan. Simán lehet, hogy a két gigász, a Real és a Barcelona magasról tesz az egészre. A Blancóknál Bale és Benzema el sem utazik, ahogy a sérültek sem. A Blaugranánál sem ez lesz az idény legfontosabb találkozója, hisz a keretet a Barca B-ből töltötte fel Valverde.

Azt nem tudjuk, milyen szerződések vannak aláírva, kiknek és mennyit kell játszani. Meg kell-e mutatni a Barcának Messit és Suarezt, kinek mennyi játékidőt kell a pályán tölteni. Nagy a bizonytalanság, az biztos, hogy kis túlzással a kutyát sem érdekli ez a mini-torna.

Szerdán Valencia-Real Madrid, aztán csütörtökön Atletico-Barcelona elődöntőket rendeznek, a két győztes pedig vasárnap játszik egy találkozót az ún. Szuperkupáért. Presztízs értéke nagyjából a nullával egyenlő.

A Valencia és az Atleti győzelme fizet igazán jól, a Valencia elsősége 10.00-es odds a bet365-ön, az Atleti-siker 4,50-nel fizet. A hispánok próbálták feldobni a meccset két lapkirállyal, Manzano és Gonzalez Gonzalez játékvezetők lesznek a sípmesterek az elődöntőkben, mindkét játékvezető képes őrült lappartit rendezni, ezzel ők picikét színesíthetik a meccseket, de csak akkor, ha a csapatok partnerek lesznek, lesz harc, és lesz hajtás, ami közel sem biztos.

Egy ilyen érdektelen tornán, ürességtől kongó stadionban világbajnokoknak, többszörös BL-győzteseknek, Aranylabdásoknak focizni nem lesz nagy élmény. Persze profik, de azért megszakadni, sérülést kockáztatni nem fognak. Simán benne van a pakliban, hogy a Valencia és az Atleti jut majd a döntőbe, ráadásul böngészve a különböző külföldi portálok cikkeit, az utazó kereteket, lehetséges kezdőket, talán épp a Valencia és az Atleti lesz az a két együttes, amelyik komolyan veheti ezt a 'tornát'.

Tipp

A szerdai Valencia-Real Madrid meccsre a mi tippünk, hogy a Valencia gólt szerez. Ennek több oka van. Egyrészt Zizounál és a Madridnál nem ez a torna a prioritás, aztán, ha igaz, Marcelo visszatér, méghozzá a kezdőben kap helyet, ami kis túlzással egyet jelent a kapott góllal. Ramos-ék hajlamosak a bolondozásra, épp ezért teszünk mi a Valencia gólra, ami 1,36-ért fogadható az Unibet-en. Ha kettőt gurítanak a Denevéresek, ami szintén nem kizárt, az már 3.00-as szorzó, ez is megér egy próbát, könnyen lehet itt barátságos focizgatás 5-6 góllal, aztán majd valaki a fináléba jut. Tipikusan olyan mérkőzés, ahol a vereség legalább annyi előnnyel jár, mint a győzelem...

Címkék: sportfogadás, tipp,