Románia-Németország: Kezdődik a női kézi-Eb

2020-12-03
A 2020-as női kézi-Eb nem lesz hagyományos torna. A világjárvány miatt valamilyen szinten minden csapat érintett.

Románia - Németország

Női kézilabda-Eb

 

Online sportfogadás tipp: Németország győz

Unibet odds: 1,49

Kezdés: 2020.12.03. 18:00

 

A 2020-as torna rendhagyó lesz, legalábbis reméljük, ezt a buborék rendszert előbb-utóbb elfelejthetjük. Rengeteg óvintézkedést be kell tartani, szigorúak a szabályok, a szabályszegők pedig mehetnek haza. A játékosok például nem mehetnek ki a szállodából, csak az aréna és a szálloda lesz, amit látnak, na meg amit a buszból, annyi lesz most a városnézés. Még a meccsek után zuhanyozni sem tudnak, az öltözőbe sem mehetnek elvileg, egyből fel a buszra, aztán irány szálloda.

A német csapathoz egyelőre az edző nem tudott csatlakozni a pozitív tesztje miatt, a románoknál pedig minden napra jut rossz hír és kieső, lassan nehezebb megmondani, hogy ki játszhat, mint azt, hogy ki nem. Épp ezért a román csapat felé sincs idén semmilyen elvárás, van, aki épp most vírusos, van, aki már túlesett rajta, mint például Neagu, szóval nagyon nehéz így esélyeket latolgatni.

A románoknak a meccsnapra három játékosa maradt, akik idén a BL-ben szerepelnek, míg a németeknek 13. Érzékenyen érinti Románia válogatottját, hogy nincs a válogatottnál sem Manea, sem Pintea különböző okok miatt, ami miatt teljesen mást kell majd játszani nekik. Eddig egyszerű volt a játékuk, Neagu vagy felugrott a szaggatottról, és bombázott, vagy ha kiléptek rá az ellenfél védői, akkor bejátszotta a lasztit a beállónak, és tudván azt, milyen tudású és paraméterű játékos Pintea és Manea, az vagy gól volt, vagy hetes. Ráadásul ők védekezésben is hiányoznak majd.

Németország még 2013-ban verte utoljára a román csapatot tétmeccsen, azóta sem a felkészülés során, sem nagy tornán nem sikerült győzni. Most erre komoly sansz mutatkozik, jobb formában van a német együttes, a személyi állomány sem annyira sérült, és a húzó nevek azért valamilyen szinten játékban vannak. Egyelőre eltérő hírek szólnak arról, védhet-e Dedu, aki egy pozitív mintát produkáló csapattárs szobatársa volt, egyelőre őt is elkülönítették. (Gondoljunk csak bele, mekkora 'buli lehet egyedül egy szállodai szobában... Könyvet olvas, csinál 20-30 felülést? Milyen felkészülés ez?!

Sajnos ez egy ilyen torna, nem csak a játékról szól. Vannak hangok, miszerint felesleges még megrendezni is, csak még jobban kisajtolja a játékosokat. Persze nekünk, nézőknek, szurkolóknak jó, hogy meccseket látunk, de a játékosoknak szenvedés lesz a javából. Még egy hambiért sem ugorhatnak ki, vagy egy sétára, minden perc meg van tervezve, szóval azon sem kell majd meglepődni, ha egy-két sokra taksált válogatott sokkal gyengébben játszik, mint megszoktuk, és lesznek olyan csapatok is, akiktől nem várunk bravúrt, mégis jönni fog.

Mi a román-német meccsen német sikert várunk. Játékban vannak Bölkék, náluk egyelőre kevesebb felfordulást okozott a vírus. Pintea és Manea pedig két olyan hiányzó, ráadásul mindkettő beálló, amelyet talán még egy Románia szintű csapat sem bír el, hiába játszik ott Neagu. Elvileg a német csapat dönthetett volna úgy, hogy nem vállalja így a meccset, félve a fertőzéstől, de Bölkék vállalták a meccset, és játszani akarnak. Ebből kiindulva vélhetően nyerni is szeretnének, nem csak játszani.

Címkék: sportfogadás, tipp,