Perre ment ex-kollégáival a lottónyereményért a pizza futár

2022-09-30
1 millió dollárt nyert a lottócsoport, amiben ő is benne szokott lenni

 

Philip Tsotsos szerint egykori kollégái tartoznak neki a nyeremény rá eső részével, bár már nem dolgoznak együtt, és nem fizetett az a héten a szelvényért, amikor nyertek. A 16 tagú kanadai csoport most a bíróság döntésére vár.

 

A csapat még 2015-ben kezdett el közösen lottózni annál az autóalkatrész kereskedő cégnél, ahol akkoriban mindannyian dolgoztak. A többiek szerint Tsotsos „rendszertelenül dolgozott részmunkaidős sofőrként”, és 2021. június 4. volt utolsó munkanapja – írja a Toronto Sun. A nyertes szelvény a 2021. június 22-i sorsolásra szólt – tehát közel három héttel az utolsó munkanapját követően. 

 

Kollégái szerint az utolsó sorsolás, amiben Tsotsos is részt vett, az a 2021. május 25-i volt. Állítólag kérte ugyan, hogy vegyék még be egy pár további sorsolásra is, de korábban többször is volt, hogy kölcsön kellett kérnie kollégáitól, amit aztán legtöbbször soha nem fizetett vissza. Tsotsos „nem volt jogosult részesedni a nyereményből, mert nem kérte, hogy vegyék be, nem fizetett pénzt a játékért, továbbra is adósa volt Steven Todescónak azzal a pénzzel, amelyet négy korábbi sorsolásra kölcsönkért, hogy játszhasson.” – áll a bírósági iratban.

 

Októberben Tsotsos a közösségi médiából véletlenül megtudta, hogy a csoport 1 millió dollárt nyert, és küldött nekik egy sms-t, hogy eléggé fel van “b..va”, amiért nem szóltak neki, de “örül” a nyereménynek. „Inkább sértve érzem magam, nem is dühös vagyok” írta, amiből még nem derült ki, hogy úgy érzi, őt illeti a nyeremény egy része.

 

Todesco a nyeremény átvételekor (Ontario Lottery and Gaming Corporation)

 

Tsotsos azonban igenis úgy érzi, hogy neki is kellene kapnia a nyereményből, és be is perelte a 16 tagú csoportot 70.000 dollárra, mert szerinte “ellopták az álmait”. „Az ő álmaik valóra váltak. Miért akarják ellopni az enyémet?” – mondta a CBS Windsornak. 

 

A jelenleg pizzafutárként dolgozó Tsotsos elmondta, hogy nemrégiben valóban otthagyta az autóalkatrészeket szállító cégnél végzett munkáját, de a lottócsoportban maradt a kollégáival. Elmondása szerint a 2020-as világjárvány idején felfüggesztették a lottózást, de 2021 márciusában újra kezdték. "Júniusban megkerestek, mondván: "Phil, nagy nyeremény van. Akarsz játszani?" Természetesen benne vagyok” – mondtam.

 

Tsotsos beismerte, hogy nem mindig fizetett azonnal a szelvényekért, de a csoport hitel-rendszerrel működött, és a múltban volt, hogy időnként 100 dollárral is tartozott, és mindig kifizette. Azt mondta, hogy az alatt a hat év alatt, amíg részt vett a csoportban, soha nem zárták ki. "A csoport opt-out alapon működött" - áll a keresetlevélben. "Ha egy tag a kilépés mellett dönt, ezt közölnie kell a szervezővel."

 

Tsotsos állítása szerint a júniusi sorsolás idején 30 dolláros cechje volt. A bírósági dokumentum szerint a csoport szervezője, Steven Todesco egy Tsotsosnak küldött smsben azt mondta, hogy ahhoz, hogy a csoportban maradhasson, vissza kell fizetnie a 30 dollárt, és további 10 dollárt kell a befizetnie – ez volt a megállapodás, melyet sms-ekkel tud bizonyítani.

 

„Pénteken 40” – áll a Tsotsostól Todescónak küldött üzenetben. "De végülis nem is kell fizetnem semmit. Csak vegyük ki a nyereményünkből, ha nyerünk" - folytatta. "Haha, OK, de kamatot kérek, magas kamatot. Gyerekeim vannak, akiket etetnem kell." - válaszolta Todesco a keresetlevél szerint.

 

Egy másik szöveges üzenetváltásban Jessie Reid - aki Tsotsos szerint Todescónak segített a csoport működtetésében - emlékezteti Tsostost, hogy fizessen 10 dollárt a bentmaradásért, mire Tsotsos azt válaszolja, hogy benne van. "Oké, csak írásban akartam a sorsolás előtt.”  – szólt az állítólagos válasz.

 

16 felé osztva a nyereményt fejenként 62.500 dollárt (26 millió forintot) kaptak, ha Tstotsost is bevennék, akkor 58.000 dollárt (24,5 millió forintot) kapna mindegyikőjük. „4.500 dollárról szól ez az egész.” – mondta. A csoport jogi beadványa azonban nyers választ ad: „A felperes azon igénye, hogy a lottónyeremény egy részét megkapja, pusztán egy sajnálkozó, zaklatott és féltékeny személy kétségbeesett utólagos gondolata.” 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán