Osasuna - Barcelona: Főpróba a párizsi túra előtt

2021-03-06
A Barcelona haroikus győzelmet aratott a Copa del Rey-ben a Sevilla ellen, és 0-2-es hátrányból fordított. Ez lökést adhat Messiéknek, ráadásul az Atleti botladozása okán a bajnoki cím is sokkal közelebben van, mint azt hetekkel korábban gondolni merték a katalánok.

Osasuna CF - FC Barcelona

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Barcelona szögletei 4,5 felett

Unibet odds: 1.47

Kezdés: 2021.03.06. 21:00

 

Nem elég, hogy az Atleti fontos pontokat hullajtott el pl. a Levante elleni meccseken, most hétvégén a Real Madriddal játszik, ahol a Barcelona mindkét riválisa veszíthet akár 2-2 pontot is egy döntetlennel, míg Messiék megszerezhetik mindhármat az Osasuna ellen.

Utóbbi papírforma lenne, de láttunk már karón varjút, és láttuk megégni hasonló meccseket az FC Barcelona csapatát. Az elnökválasztás árnyékában azért Messiék magukhoz tértek, a PSG elleni kisiklást leszámítva a Barca sínen van. Az Osasuna nem a PSG, Calleri sebessége nem hasonlítható Mbappééhoz. Itt Messiék fognak irányítani, akár egy 70%-os labdabirtoklás sem elképzelhetetlen. Az Osasuna kontrázni fog, és nem biztos, hogy ezzel nem ér célt, hisz Umtiti eleve meccshiányban van, Lenglet sem életbiztosítás. Araujó és Pique sérült, így Koeman nagyjából 95%-ban őket kezdeti. De Jong jöhetne még szóba, de rá szükség van a középpályán.

A széleken Dest és Firpo játszhat, mindkét játékos sokat játszik előre is. Szóval használva lesznek a szélek, ami nem meglepő, szét kell húzni az Osasuna védelmét. Pár szöglet ezekből a szélsők által befelé tolni kívánt labdátból is jön, de jönni fog védések után is. Messiék azért nincsenek rossz formában, Messinek rég volt ilyen jó kedve, mint most. Pique góljának úgy örült, ami tőle teljesen szokatlan, ebből is látszik, hogy Messinek még van itt terve. Remek mentora lehet ő ennek az amúgy fiatal Barcának, Dest, Pedri, Trincao, Fati, és a többiek sokat tanulhatnak a Bolhától. Tényleg kevés dolog kellemesebb a szemnek, mint amikor a Barca jól és hatékonyan játszik. Márpedig mostanában sokszor játszik így, nem meddő a játék, nem csak a labdát tologatják, hanem lőnek is becsülettel. Jópár löket fog majd szögletre pattanni, és a közelmúltban a Barcának voltak teljesen extrém számokat hozó meccsei is szögleteket illetően. Be fogja szorítani az Osasunát, és mivel sokat lesz Herrera kapuja előtt a labda, az sokszor pattan majd ki az alapvonalon (is). A tippünk, hogy Messiék minimum 5 szögletet összehoznak. Az már más kérdés, hogy ezekből mennyi lesz gól, mert idén közel 270-280 szögletből egyet sikerült szerezni...

Címkék: sportfogadás, tipp,