Online kaszinó stratégiák az eredményesebb játék érdekében

Online kaszinó suli - 4. rész
Ha szerencsét akarunk próbálni egy kaszinóban, akkor tudnunk kell, hogy a kaszinó mindig előnyben van, a house edge (a kaszinó haszna) pedig garantálja, hogy a kaszinók hosszabb távon még véletlenül se legyenek veszteségesek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a játékosok csak veszíthetnek – ha így lenne, akkor üresen konganának a kaszinó épületek, és az online kaszinók is régen lehúzták volna már a rolót.

 

A kaszinók kínálatában vannak olyan játékok, amelyek egyedül a véletlennek köszönhetik a kimenetüket, ilyen például a roulette és a nyerőgépek; de vannak olyanok is, ahol a véletlen elemek mellett a játékosok döntése is befolyásolja a kimenetet, ezek közé tartozik például a blackjack. És bár a kaszinó hasznával, mint állandó tényezővel számolnunk kell, vannak olyan stratégiák, amellyel csökkenthetjük a hatását, azaz ugyanannyi pénzért hosszabb ideig játszhatunk, mert elérhetjük azt, hogy a kaszinónak kevesebb profitja legyen rajtunk.

 

• Az egyik legfontosabb szempont az, hogy mely játékok esetében alacsonyabb a house edge – ezek pedig a blackjack, a video póker néhány variációja, a baccarat, a pai gow póker és a red dog póker. 

 

• Az sem árt, ha tudjuk, melyik játékot hogyan kell játszani (azaz matematikailag és stratégiailag mindig a legoptimálisabb döntést hozzuk), mivel ezzel jelentősen növelhetjük az ugyanazon pénzügyi ráfordítással elérhető játékidőnket (azaz többet nyerhetünk), és csökkenthetjük a kaszinó rajtunk elért hasznát is (azaz kevesebbet vesztünk). Ez nem azt jelenti, hogy teljesen kiküszöbölhetjük a house edge hatását, ám rajtunk is múlik, mekkora az. Ha van kedvünk tanulni és stratégiákat kialakítani, akkor kipróbálhatjuk magunkat olyan játékokban, mint a blackjack, a három kártyás póker, a Casino Hold’em, a video póker vagy éppen a Caribbean stud póker.

 

• Tanúsítsunk önfegyelmet, és igyekezzünk elkerülni, hogy elkapjon minket a játék heve, esetleg úgy kockáztassunk, ahogy „józan” fejjel soha nem tennénk. Tudatmódosult állapotban (ittasan, gyógyszerrel vagy kábítószerrel befolyásoltan) pedig végképp ne üljünk le játszani. Ne higgyük el azt sem, ha nyerünk, akkor a tétünk emelésével még többet nyerhetünk, és azt sem, ha veszítünk, a tétünk emelésével majd megfordul a szerencsénk, és visszanyerjük a veszteségünket – a szerencsejáték ugyanis nem így működik. Ha mégis ragaszkodnánk ehhez a stratégiához, limitáljuk előre, mekkora maximális tétet áldozhatunk be a játék során.

 

• Utazhatunk olyan játékokra is, amelyek nagy jackpotot hirdetnek, ilyen például a keno, a Caribbean stud póker, a nyerőgépek és a video póker is. Ez nem azt jelenti, hogy csak tétet kell raknunk, és máris a mienk a sokmillió, hanem azt, hogy ha ilyen játékot játszunk, akkor van esélyünk, ha nem játszunk ilyet, akkor nincs. Az azonban nem javasolt, hogy bárki is sok-sok tétet tegyen abban a hitben, hogy akkor egészen biztosan az övé a jackpot, mert nem véletlenül hívják a kaszinós játékokat szerencsejátékoknak.

 

• További lehetőség, amit ki tudunk használni, az a különböző bónusz és VIP-programok, amelyek ugyan a játékosok „röghöz kötését” szolgálják, kellő figyelemmel azonban saját javunkra is fordíthatóak. Az online kaszinók különösen változatos bónuszokkal szolgálnak akár az új, akár a már régi játékosaiknak, éppen ezért érdemes a kínált bónuszok feltételeit gondosan átolvasni, és utánaszámolni, tényleg érdemes-e azokat elfogadni.

 

Legoptimálisabb stratégiánk meghatározásához azonban korlátozni is tudnunk kell önmagunkat – már csak azért is, hogy a játék élvezet maradjon számunkra, és még véletlenül se kerüljünk a függőség csapdájába. Állítsunk fel magunknak pénzügyi korlátokat is, azaz például limitáljuk, hogy egy bizonyos időszak alatt mennyi pénzt kívánunk a kaszinók kínálta szórakozási lehetőségre fordítani.