Nyitva vannak a kaszinók Las Vegas-ban, csak játékos nincs

2020-08-24
A Las Vegasi-i kaszinó június elején – speciális szabályokkal - újra kinyitottak a márciusi koronavírus miatti kényszerleállás után, de a létesítmények lényegében kihaltak…

 

A Las Vegas-i Konferencia és Látogatói Hatóság (LVCVA) szerint júniusban a látogatók száma alig valamivel több mint egy millió fő volt. Ez 2019 júniusához képest 70,5 százalékkal csökkenést jelent.

 

Az 1.065.100 ember közül, akik vállalkoztak a térségbe való utazásra, egyik sem üzleti célból tette. Mivel a napi új COVID-19 esetek számának növekedése folyamatos volt júniusban és júliusban is - Steve Sisolak kormányzó továbbra is korlátozta a beltéri összejöveteleket, konferenciákat és kiállításokat.

 

Június hagyományosan forgalmas hónapnak számít Las Vegas-ban, mivel az iskolákban szünet van, így a szabadidős utazók és a családok ekkorra időzítik a nyaralásukat. 78 napos bezárás után azonban a Bűnös Város kaszinóinak nem nagyon voltak nehézségeik az állam által elrendelt 50%-os kihasználtsági korlát betartásával.

 

2020 első felében a Las Vegas-i látogatók száma 9,7 millió volt, ami 54%-os csökkenést jelent. Körülbelül 11,4 millióval kevesebb ember érkezett a városba az elmúlt hat hónapban 2019 azonos időszakához képest.

 

2020 hátralévő részében minden nagyobb konferenciát elhalasztottak vagy töröltek, a Las Vegas Raiders pedig pár hete bejelentette, hogy a csapat szurkolók nélkül játssza végig a szezont az Allegiant Stadionban.

 

A júniusi látogatószám 70,5 százalékkal volt elmaradva a tavalyitól, de már ez is javulás volt májushoz képest, mikor összesen csupán 151.300 látogatót köszönthettek – 96 százalékkal elmaradva az egy évvel korábbitól. Nem mintha a kaszinók nem próbálkoznának. 

 

A Stripen és másutt is különféle ösztönzőket kínálnak a turisták visszacsalogatására: az üdülőhelyi díjak (Sahara, M Resort) ideiglenes elengedésétől kezdve a valamennyi kaszinókomplexumban komoly kedvezményekkel kínált szobákig.

 

Az MGM Resorts, amely a legtöbb kaszinót üzemelteti Las Vegasban, a múlt héten elindított egy reklámot, amelynek célja, hogy az üdülőhelyre vonzza a home office-os munkavállalókat. A „Viva Las Office” azoknak a munkavállalóknak szól, akik nem szeretik az otthoni munkavégzést, és akiknek egy kis környezetváltozásra van szükségük. A program étel és ital kreditet, korai és késői kijelentkezést, valamint a JSX-szel történő privát repülési kreditet kínál.

 

És ha már a JSX került szóba: egyik fő partnere, a Wynn Resorts augusztus elején bejelentett egy olyan akciót, melyet a luxus resortban még soha nem láttak: hétvégi egyet fizet, kettőt kap akciót - a szerencsejáték-ipar tehát tényleg mindent megtesz, hogy visszacsábítsa a játékosokat, kérdés, hogy meddig kell elmenniük, és mire lesz ez elég.

 
Címkék: kaszinó,