Nyertes szelvényt lopott a lottózó tulajdonosa

2021-10-08
Az olasz rendőrség a római reptéren tartóztatta le azt a bolttulajdonost, aki a vád szerint ellopta egy ügyfele nyertes sorsjegyét.

 

Az 57 éves Gaetano Scutellaro-t azzal vádolják, hogy a nápolyi Materdei kerületben lévő dohányboltjában ellopott egy 500 ezer euró (178 millió forint) értékű nyertes kaparós sorsjegyet egy meg nem nevezett idősebb asszonytól.

 

Szeptember közepén egy gyanútlan vásárló izgatottan adta át sorsfordító szelvényét a boltban lévő alkalmazottnak, hogy megerősítse a nyeremény tényét. Az alkalmazott megmutatta a szelvényt Scutellaronak, miután a tulajdonos állítólag felkapta azt, kirohant a boltból és elmenekült egy mopeden – adta hírül az iNews24.it.

 

Scuttellarot a nápolyi ügyészség parancsára a repülőtéren vették őrizetbe lopás és zsarolási kísérlet gyanújával, azonban a szelvény nem volt nála. A rendőrség később megtalálta a nyertes sorsjegyet egy latinai bank trezorjában, úgy 200 kilométerre Nápolytól. Feltételezésük szerint Scutellaro a Kanári-szigeteken akart rejtőzni amíg el nem csitul az ügy, majd szándékai szerint visszatért volna, hogy felvegye a nyereményt.

 

Scutellaro, a lottózó tulajdonosa (Fotó: Facebook)

 

Scutellaro azonban azt állítja, hogy az egész ügyben ő maga az áldozat. Az ő verziója szerint idős ügyfele „hazug”, és be is fogja perelni rágalmazás miatt. “Azért döntöttem úgy, hogy elhagyom Nápolyt, mert féltettem az életemet.” – nyilatkozta a férfi az iNews24-nek. „Fogalmam sem volt róla, hogy mivel vádol az a nő, mikor letartóztattak a reptéren.”

 

A dohányboltos sztorija szerint ő már lekaparva vette meg a sorsjegyet egy ismerősétől. Később fedezte fel, hogy nyertes sorsjegyről van szó, de félrenézte rajta a nyereményt. Azt hitte, hogy csak 500 euróról van szó, ezért odaadta az idős hölgynek, hogy ő vegye fel a nyereményt a nevében. Scutellaro elmondása szerint ő nem vehette volna fel személyesen, mert az övé a bolt, valójában, mint kiderült, a bolt a volt feleségéé, akivel nincsenek jó viszonyban.

 

Ezért kint várakozott a robogóján, míg a hölgy felveszi a nyereményt. Aztán mikor az idős asszony kijött szólni neki a szelvény valódi értékéről, úgy döntött, hogy elviszi azt egy két órányi autóútra lévő bankba. Állítása szerint a bolt előtti biztonsági kamera felvételei igazolni fogják a történetét. Közben épp a Kanári-szigetekre tartott, mikor elfogták, mert hát ki ne menne el egy kis nyaralásra, ha már egyszer nyert?

 

Bármi is az igazság, az olasz lottótársaság igazgatója, Marcello Minenna nem csügged. „Mikor visszaszerezzük a szelvényt, az én felelősségem lesz, hogy visszaadjam a jogos tulajdonosának. Biztos vagyok benne, hogy a történetnek happy-end lesz a vége.” – nyilatkozta.

 

EUROMILLIONS SZUPERJACKPOT PÉNTEKEN - 72 MILLIÁRD A TÉT!

 

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy európai lottó kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét, azonban most, hogy mindkét nagy amerikai lottó – a Powerball és a Mega Millions - giganyereménye gazdára talált, az EuroMillions áll a lottóvilág csúcsán. A szeptember 24-i EuroMillions Szupersorsolás 190 millió eurósra növelt jackpotja tovább halmozódott, így pénteken már 202 millió eurós, azaz 72,3 milliárd forintos főnyeremény várja a játékosokat! A játék nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal – az EuroMillions ennek nagytestvére, melyre a nemzetközi online lottózókban, vagy éppen Ausztriában lehet szelvényeket vásárolni. 

EuroMillions szelvények vásárlása a theLotter online lottózójában

Fogadás az EuroMillions nyerőszámaira a Lottoland oldalán