Németország-Nigéria: Ismét lehúzhatják a rolót a németek

2019-06-22
Szombaton kezdődik a női foci-vb-n az egyenes kieséses fázis. A torna egyik favoritja, a német válogatott Marozsán nélkül kénytelen pályára lépni afrikai riválisa ellen.

Németország - Nigéria

FIFA Women's World Cup - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3,5 alatt

Unibet odds: 1,63

Kezdés:  2019.06.22. 17:30

 

A 2019-es női foci-vb-n elérkeztünk az egyenes kieséses szakaszhoz. Már csak a top16 együttes maradt versenyben, elérkezett az idő, amikor egy meccsen dől el, hogy valaki továbbjut, vagy utazik haza.

Az első mérkőzést a top16 között Németország és Nigéria játssza. A németek három találkozóból hármat nyertek, még gólt sem kaptak, ami szép teljesítmény. Bár az összkép azért nem ennyire szép, sokszor volt szerencséje a német csapatnak például Kína ellen, de jó csapatnak és jó kapusnak van szerencséje.

Nigéria épp Németország ellentéte. Dél-Koreát sikerült megverni, ezzel a három ponttal pedig a legrosszabb csoport harmadikként sikerült becsúszni a legjobb 16 közé. Norvégiától 3-0-ra kaptak ki Oshoaláék, és a házigazda franciák ellen is zakó lett a vége, de csak szűk, 1-0-ás. Ha ott netán kettővel kap ki az afrikai csapat, vagy Chile nem ront büntetőt az utolsó fellépésén, akkor Nigéria már úton van hazafelé. Így viszont készülhet Németország ellen, és ebben a fázisban minden csapat tiszta lappal indul.

A tippünk, hogy a Németország - Nigéria meccs nem feltétlenül lesz gólgazdag. A csoportmeccseken még belefért egy-két hiba, de itt már nem. Németország bár előrejátékben döcög, azért a csapatvédekezés rendben van, nem hiába a nulla kapott gól. Nigéria pedig két európai ellenfelét nem tudta megsebezni, könnyen lehet, hogy Németországot sem tudja majd mattolni. Poppék sem ontják a gólokat, a spanyolok és Kína ellen szűk, 1-0-ás siker, egyedül Dél-Afrikát szórták meg (4-0), de a dél-afrikai csapat ott már elveszítette hitét és reményét a továbbjutásra.

Nigéria biztosan előre aláírná a 0-0-t, Németország meg racionális focit játszik, és Kína, valamint Spanyolország ellen is bizonyította, hogy egy lőtt góllal is tud meccset nyerni.

Címkék: sportfogadás, tipp,