Nem jelentkezett 150 milliójáért egy magyar játékos, most elveszett a nyereménye

2023-02-27
Egy év állt rendelkezésére, hogy jelentkezzen a Szerencsejáték Zrt-nél, de nem tette

 

2022 februárjában valaki egész pontosan 148.994.445 forintot nyert a Joker játékon, ám valószínűleg az illető nem rendszeres játékos, így nem figyelte az eseményeket, és elúszott a nyereménye - írja a penzcentrum.hu.

Az összeg így most bekerült az úgynevezett "át nem vett nyeremények" alapjába, melyet a lottótársaság általában különsorsolás formájában meghirdetett nyereményekre fordít, vagy valamelyik játék nyereményalapja kerül belőle kiegészítésre. 

Nem egyedi eset, hogy valaki nem jelentkezett a hatalmas nyereményért, szinte minden évben vannak milliós nagyságú bent maradt összegek. Az eddigi legnagyobb át nem vett nyeremény az Ötöslottó 2017. november 18-i 1,4 milliárdos jackpotja volt, de legtöbbször a Joker nyereményekért nem jelentkeznek. Az utóbbi négy évben mindegyik bennragadt főnyeremény a Joker játéknak volt köszönhető, összértékük 474 millió forint volt. A Szerencsejáték Zrt. által a Pénzcentrumnak küldött összesítésből az derül ki, hogy az elmúlt 20 évben legalább 8 nagynyertes volt, akik elfelejtették ellenőrizni szelvényeiket, és akik együtt mintegy 4,3 milliárd forinttól estek el.