Nehezebben, de többször lehet nyerni a jövőben az összeurópai lottón

2022-03-23
Megújul a 10 éves EuroJackpot, számos változás jön

 

A március 18-i sorsolást követően a halmozódással elérhető legmagasabb jackpot a korábbi mintegy bruttó 32 milliárd forintról több mint bruttó 43 milliárd forintra emelkedik, amely euróban kerül kifizetésre – tájékoztat a Szerencsejáték Zrt. 

Ugyanakkor emelkedik a játék ára is, a hazai lottózókban 780 forint helyett a jövőben 800 forintot kell majd fizetni egy szelvényért. 

További újdonság, hogy március 25-től az eddig megszokott pénteki számhúzás mellett minden kedden is sorsolnak majd az európai lottójátékon.

 

Az első EuroJackpot sorsolást 10 éve, 2012. március 23-án tartották Helsinkiben. Az elmúlt időszakban folyamatosan egyre több európai országban vált elérhetővé a játék (jelenleg 18 ország tartozik a tagok közé), amelynek első Magyarországon is fogadható sorsolását 2014 októberében tartották. 

Az EuroJackpoton eddig három magyar telitalálatos szelvény született, amelyek egyike minden idők legnagyobb hazai lottónyereménye: a szerencsés játékos egy 2019-es sorsolás alkalmával bruttó 30 millió euróval, azaz – akkori árfolyamon - több mint bruttó 10 milliárd forinttal gazdagodott.

 

A kerek évfordulóra időzítve hamarosan nagy változáson megy keresztül a játék. Ennek egyik elemeként a március 18-i sorsolást követően a halmozódás esetén megnyerhető maximális főnyeremény mintegy bruttó 32 milliárd forintról több mint bruttó 43 milliárd forintra emelkedik, amely euróban kerül kifizetésre a játékosok részére. A módosítás érinti a játékszabályokat is, hiszen míg az úgynevezett „A” mezőn (főszámok) továbbra is 5 számot kell eltalálni 1 és 50 között, addig a „B” mezőn (Lucky Stars kiegészítő számok) az eddigi 1 és 10 helyett, 1 és 12 között kell helyesen megtippelni két nyerőszámot.

 

További változás, hogy a március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett kedden is sorsolnak az Eurojackpoton, így a heti nyerési lehetőségek száma megduplázódik. Az első keddi sorsolást 2022. március 29-én tartják.

 

Az új struktúra nem érinti a játék részvételi lehetőségeit, így az Eurojackpot továbbra is gépi és kézi formában is játszható. A játék nemzetközi jellegéből adódóan a legmagasabb nyerőosztályok (5+2 és 5+1 találat) nyereményeinek meghatározása pedig továbbra is euróban történik. 

 

A Szerencsejáték Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változik a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán