NBA: Valószínűleg az idény utolsó meccse jön

2020-10-09
Az NBA Finals-ben a James és Davis vezette Lakers 3-1 arányban vezet a Heat elleni párharcban. Ha az 5. meccset megnyeri, akkor a párharc véget ér, LeBronék pedig bajnoki címet ünnepelhetnek.

Los Angeles Lakers - Miami Heat

NBA Finals - 5. meccs (Állás 3-1 a Lakers javára)

 

Online sportfogadás tipp:  Miami Heat sikeres triplái 11,5 felett

22Bet odds: 1.90

Kezdés:  2020.10.10. 03:00

 

Az NBA-ben vélhetően a szezon utolsó meccse jön, nagy meglepetés lenne, ha a Miami Heat még egy meccset fogna a Lakers ellen. Nem azért, mert rossz csapat a Heat, hanem azért, mert egész egyszerűen a floridai csapatban nincs több. A 3. meccsen 2-0-nál Butler hihetetlen játékával fogott egy meccset a Heat, így a söprést, a 0-4-et elkerülte, de ebben ennyi van. Hiába tért vissza a vállsérülés miatt meccseket kihagyó Adebayo, Dragic továbbra sincs.

Valahogy olyan érzése van az embernek nézve a meccseket, hogy a Heattől a sikerhez 200% kell, a Lakers meg úgy is nyer, hogy rengeteg hibát követ el. Rengeteg eladott labda, James legutóbb három támadásban pumpálta a labdát, majd akart hős lenni a triplájával, aztán alig talált gyűrűt...-sok-sok hiba, de mégis akkora klasszisok játszanak a Heatnél, hogy ha James bohóckodik, akkor Davis javít, és fordítva. A kiegészítő emberek (akik sok csapatban húzó nevek lennének) is mindig hozzátesznek 'ezt-azt'.

Az előző (4.) meccsen a Heat 11 triplát dobott be, pedig 32-őt emelt rá, egyik sem sok, ennél tud többet a Miami. Crowdertől a 2/7 lehetett volna jobb, de Nunn is csak kísérletezett, és nem talált. Olynyk sem talált be, pedig jobb napjain azért 2-3 triplát is bevág a Heat centere. Butler is 3-ból semmit hozott, szóval van ott még tartalék, és igazából akár Herro, akkor Robinson is képes olyan meccsre, amikor 4-5 triplát is bevág.

Ez a mi tippünk, negyedenként átlagban legalább 3 Heat triplkára számítunk, és bár egészséges a Miami játéka, megvan az inside-outside játék, azért bevinni a festékbe a labdát, és Howard vagy Davis mellett feltenni a ziccereket, az nem egyszerű.

Érdekesség, hogy Spoelstra csapata nagyon patikamérlegen méri a triplákat, eddig három meccsen dobott 11 darab triplát, mindhárom meccset elveszítette. Amikor átlépte ezt a 11-es határt kintről, akkor győzni is tudott a Heat. Persze nem csak erről szól a kosárlabda, de a Maiminak az eddig play off menetelésben nagy segítségére voltak a Crowder-, Herro-, és Robinson-triplák.

A mi tippünk tehát az, hogy Robinsonék megpróbálják szétdobni kintről a Lakerst, ha az old school kosárlabdát hozzák, ha abban akarják megverni a Lakerst James-szel, Davis-szel, az nem fog menni.

Címkék: sportfogadás, tipp,