Mire számíthat a szerencsejáték szektor 2020-ban

2020-02-24
Az elmúlt év ismét bebizonyította, hogy a változás az egyetlen állandó jelenség a szerencsejáték szektor állandóan fejlődő világában. 2020-ban várhatóan még több zavar keletkezik az iparágban világszerte. Öt dolog, amire a Las Vegas Sun szerint figyelnünk kell az idei évben.

 

A sportfogadás tovább menetel

A professzionális és amatőr sportok védelméről szóló törvény 2018. évi hatályon kívül helyezésével, a Legfelsőbb Bíróság hozzájárulásával, 13 új USA államban már legális a sportfogadás, míg hét másik állam fogadott el megengedő jogszabályokat, és további 20 jelenleg mérlegeli az ilyen jellegű javaslatotokat. A legtöbb szakértő azt jósolja, hogy az Egyesült Államok legalább felében ez év végéig valamilyen formájú törvényes sportfogadás lesz. Az indián törzsek fontolóra veszik annak lehetőségét, hogy szerencsejáték kínálatukat kibővítsék a sportfogadással.

 

Az új nagy piac: Japán

A japán jogalkotók 2018-ban jóváhagyták a kaszinó-szerencsejátékokat, lehetővé téve a szálloda-kaszinók fejlesztését az egész országban, és hatalmas új piacot teremtve az ipar számára. A jogalkotás az „integrált üdülőhelyek” három helyszínen történő jóváhagyását tervezi, melyek közül Osaka az első joghatóság, amely ajánlattételi kérelmet bocsát ki. A legnagyobb amerikai szerencsejáték-társaságok jelentős beruházásokat hajtottak végre a létesítmények építésére és üzemeltetésére vonatkozó engedélyek megszerzése érdekében.

Ez új versenyt hoz létre Kelet-Ázsia népszerű szerencsejáték-célállomásain, beleértve Makaót, Hongkongot és Szingapúrt. Japán új szerencsejáték-szabályozó testülete január 10-én tartotta első ülését, és feladata, hogy meghatározza az engedélyezési folyamatot irányító szabályokat, valamint a játék típusát és az ügyfélszolgálat kérdéseit. A folyamat bizonyosan lassú lesz, pláne az új legalizálási erőfeszítésekkel kapcsolatos első botrány nyomán - decemberben letartóztattak egy japán törvényhozót azzal a gyanúval, hogy kenőpénzt fogadott el egy kínai szerencsejáték-szolgáltatótól. Az első japán integrált üdülőhelyek valószínűleg a 2020-as évek közepén nyílnak meg.

 

Egyre népszerűbbek lesznek a kriptovaluták

A tavalyi év nagyon jót tett a kriptovaluta-szerencsejáték számára. Mivel az online játékplatformok egyre inkább elfogadják a kriptovalutákat, például a bitcoint, sok játékos ezt a lehetőséget választja az általa biztosított biztonság és anonimitás miatt. Az online kaszinók egyre népszerűbbé válása, különösen a fiatalok körében, az alternatív valuták használatának népszerűsödését is eredményezi, és ez a fejlemény valószínűleg a kriptovaluták széleskörű legalizálását és szabályozását vonja maga után a szerencsejáték-iparban. Mivel egyre több ország próbálja szabályozni a kriptovalutákat, annak legitimitása növekszik. Noha jogi és szabályozási kérdések továbbra is fennállnak, a blokklánc-technológia elterjedése valószínűleg növeli a kriptovaluták helyét az online szerencsejáték-világban 2020-ban és azt követően.

 

Tovább nő az online szerencsejáték szektor

Az okostelefonok mindennapossá válásával a mobil szerencsejátékok népszerűsége óriási növekedést mutatott világszerte. Több statisztika azt mutatja, hogy az online szerencsejátékok a szerencsejáték-ipar leggyorsabban növekvő szegmense, és piaci részesedést szereznek a földi kaszinóktól.

Néhányan a legnagyobb földi szolgáltatók közül már régóta látták ezt a tendenciát, és jelentős beruházásokat hajtottak végre saját online műveleteikben. A jogi és szabályozási kihívások azonban - legalábbis belföldön - továbbra is fennállnak, mivel csak néhány ország rendelkezik jogi kerettel az online fogadásokra. Mivel valószínűleg egyre több joghatóság fogja legalizálni ezt az üzleti modellt, csökkennek a folyamatos növekedés akadályai, és a becslések szerint a globális online piaci érték 2025-re meghaladja a 90 milliárd dollárt.

Ez nagyjából kétszerese lenne a mai becsült piaci értéknek. A technológiai fejlődés, beleértve a mesterséges intelligenciát, az online szerencsejátékokat rendkívül kifinomult és hihetetlenül személyes jellegűvé tette – és látszólag pontosan ez az, amit a fiatal szerencsejátékosok akarnak.

 
Címkék: piaci információ,