Mi történik a fehéroroszoknál?

2020-03-20
A fehérorosz Premier Liga 2020-as idénye csütörtökön elrajtolt, ami már önmagában szenzáció. Nem tisztünk megítélni, hogy melyik ország melyik szövetsége hogy s miként dönt, csak a tényt tudjuk közölni. A fehéroroszok bajnoki meccseket játszanak, méghozzá nézők előtt!

Futball koronavírus idején? A fehéroroszoknál IGEN a válasz!

Épp a tegnapi napon (2020.03.19.) született meg a döntés, hogy a svéd Alswenskan, azaz a svéd élvonalbeli bajnokság mégsem startol el április 4-én. Hogy mikor indul útjára majd a labda, az részletkérdés, viszont a fehéroroszok rúgják a bőrt.

Csütörtökön két meccset rendeztek, és bár való igaz, nem tömött lelátók előtt, de azért a hivatalos adatok alapján 730 és 1400 néző volt kinn a két meccsen, ami valószínűleg helyes adat, a streameken is nagyjából ennyit lehetett valószínűsíteni.

 

Két meccs, kér ordas meglepetés

A fehéroroszok kirakatcsapata nyitotta a bajnokságot, méghozzá az Energetik-BDU Minsk ellen, és úgy tűik, az Energetiknek több energiája volt a bajnoki rajton, és több szerencséje, hisz 3-1 arányban megverte a fehéroroszok top csapatát, a BATE-t. Amikor azt hihettük, hogy a meglepetés erre a fordulóra letudva, jött a napi 2. meccs, ahol a Sahtar Soligorsk játszott a Torpedo Zhodinóval, és utóbbi nyert.

A BATE veresége 9-es szorzót ért a fogadóknak, a Zhodino győzelme szintén 9.00-es odds, valahol még több. Már az szenzáció, ha egy ilyen meglepi van egy fordulóban, a fehéroroszoknál kettőből kettő. Pénteken ismét két meccset rendeznek, ezek után már mi is kíváncsiak lettünk, folytatódik-e a meglepi-széria?

 

A pénteki meccsek szorzói az Unibet-en

A pénteki korábbi meccsen a Dinamo Brest a Smolevichyvel játszik, ezt követően a Dinamo Minsk a Ruh Brest csapatával találkozik. Mindkét meccsen a hazai csapat a favorit, méghozzá hatalmas favorit, hisz a Smolevichy és a Ruh Brest győzelme is átlagban (irodától függően) 12.00-es szorzóval fizet. A Dinamo Brest 2019-ben bajnok lett, a Dinamo Minsk a 4. helyen zárt. De ez sem igazán számít ezek szerint, legalábbis a csütörtöki mérkőzésekből kiindulva.

Ráadásul, amíg csütörtökön 'csak' 9.00-es odds volt a két esélytelen csapaton, addig a pénteki meccseken a bukik szerint még nagyobb a szakadék az együttesek között. A Smolevichy szorzója például 15.00-ös, de még az X2 is 5.60-as szorzót ér az unibeten. A Ruh Brest oddsa 11-es az unibeten, az X2 pedig 3.60-nal fizet. Szóval a korábbi meccsen a döntetlen vagy iksz 5.60-as szorzó, a pénteki második meccsen pedig 3.60-as. Ha csak az egyik bejön, már nyertünk, márpedig a csütörtöki meccsekből kiindulva erre egész jó esély van. Az biztos, hogy ez a koronavírus-mizéria megzavarja a focisták fejét (is), és nem biztos, hogy csak a focira tudnak koncentrálni. A védekező csapatok dolga így picit könnyebb, például mint tegnap is bebizonyosodott, egy-két jó kontrával akár a meccset is meg lehet nyerni.

Címkék: sportfogadás, tipp,