Megkötözték és kirabolták a lottómilliárdos házaspárt

2020-06-12
A házaspárt abban a másfél milliárdot érő házban rabolták ki, mely korábban Tom Jones-é volt.

 

David és Angela Dawes  2011-ben vált Nagy Britannia hetedik leggazdagabb lottónyertesévé, miután 101 millió angol fontot, azaz úgy 40 milliárd forintot nyert az EuroMillions lottón. A házaspár ezután kapásból megvett egy 4,5 millió fontot (1,8 milliárd forintot) érő házat Fulhamban, tíz percnyire a Chelsea focicsapat stadionjától - Dawes úr ugyanis nagy focirajongó.

 

 

Hat évvel a nyeremény után Dawes-ék vidékire cserélték a londoni életet, és Sussex keleti részére költöztek, Tom Jones korábbi, 4 millió angol fontot érő otthonába, ahol a 60-as években még Engelbert Humperdinck élt. Ide tört be tavaly áprilisban egy banda – David Dawes-t megütötték, majd őt is és feleségét is megkötözték. 

 

 

A rablók körülbelül 20.000 font (7,5 millió forint) készpénzt, ékszereket és egy Range Rover terepjárót vittek el, amelyet később a közelben kiégve találtak meg.

 

A rablás után három férfit letartóztattak, de végül vádemelés nélkül szabadon engedték őket. A rendőrség szerint az ügyet bizonyíték hiányában ejtették.

 

Úgy tűnik, a nyeremény ellenére sem egyszerű az élet a házaspár számára, hiszen 2017-ben azért kellett bíróságra menniük, mert Mr Dawes fia, egy 32 éves, Afganisztánt is megjárt veterán beperelte apját, amiért kitagadta az örökségből

 

A bíró a londoni Központi Megyei Bíróságon úgy döntött, hogy a milliomos apának nem kell folyamatosan kisegítenie a fiát, aki két év alatt 1,6 millió fontot szórt el, és nem vette figyelembe mostohaanyja tanácsát, hogy fejezze be a Ritzben való étkezést és menj inkább a McDonald's-ba.