Mega-egyesüléssel létrejött a világ legnagyobb online szerencsecége

2020-05-11
Május 5-én lezárult a Flutter Entertainment (Paddy Power Betfair, FanDuel) és a The Stars Group (TSG) 12,2 milliárd dolláros fúziója.

 

2019 októberében jelentették be, hogy a londoni tőzsdén jegyzett Flutter részvénycsere-ügylet keretében egyesül a torontói székhelyű The Stars Group-pal (PokerStars). A megállapodással a The Stars Group beleolvadt a Flutter Entertainmentbe (az új cégből 54,6%-ot birtokolnak a Flutter részvényesei, a fennmaradó 45,36%-ot pedig a TSG-éi), tehát a The Stars Group szolgáltatásai, így a PokerStars is a Flutter brand alatt futnak majd a jövőben.

 

A Flutter olyan online brandek anyacége mint a PaddyPower Betfair, az Adjarbet, a FanDuel, a TGV és a Sportsbet. A TSG-é pedig a világ legnagyobb online pókeroldala, a PokerStars, valamint a brit piacon előkelő piaci pozícióban lévő Sky Betting and Gaming (SBG), valamint az USA piacokon működő FoxBet.

 

A két vállalat kombinált bevétele 2019-ben körülbelül 4 milliárd dollár, aktív játékosállománya 13 millió fő volt, több mint 100 országból.

 

A fúziót követően a Stars Groupot kivezették a NASDAQ-ról és a torontói tőzsdéről, a Fluttert pedig kedd reggel bejegyezték a londoni tőzsdén, illetve Írország fő tőzsdéjén, a Euronext Dublinon.