Másfél milliárdot játszanak el havonta a magyarok az EuroJackpot lottón

2018-05-03
Érdekes módon a játék a középkorú férfiak körében a legnépszerűbb.

 

Egyre népszerűbb Magyarországon az Eurojackpot, az idén eddig átlagosan heti 581 ezer alapjáték érkezett be, ami heti 383 millió, havi összesítésben pedig 1,53 milliárd forintos forgalmat generál – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Szerencsejáték Zrt. sajtóirodája. A játék a 30–50 éves férfiak körében a legnépszerűbb.

 

A kiemelkedően magas főnyeremény motiválja leginkább a játékosokat az állami játékszervező tapasztalatai szerint. Főként azok szeretik az Eurojackpotot, akik más számsorsjátékkal, így az ötös, a hatos vagy a skandináv lottóval is gyakran szerencsét próbálnak, de a 11-12 milliárd forintos vagy afeletti jackpot már az alkalmi érdeklődőket is megmozgatja.

 

 

Az eddigi magyarországi csúcsnyeremény nettó 5,9 milliárd forint, más milliárdos nyeremény még nem született, de 157-en már milliomosok lettek. A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján legnagyobb arányban a 30–50 év közötti férfiak játszanak, a többségük állandó számokat ikszel be, méghozzá olyanokat, amelyek a családtagjaikhoz köthetők.

 

A nemzetközi szervezésű játék 2012 márciusában indult Finnországban, ma tizennyolc országban játszható. Előbb ötven számból ötöt, majd pedig tíz pótszámból kettőt kell eltalálni. A játék várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet a részt vevő országok bármelyikében megnyerhetnek a játékosok.

 

A főnyereményre nem nagyobb, mint 1:95 millióhoz az esély. A nettó 5,9 milliárdos csúcsnyeremény azért is különleges, mert az ötös lottón soha senki nem szakított ekkorát. A hazai változatban 1993-ban vezették be a teljes halmozódást, de a rekord továbbra is a 2003-as 5,09 milliárd forintos főnyeremény, amely 2015-ben sem dőlt meg (5,04). A lottóötösre összehasonlításképp 1:44 millióhoz az esély.

 

 
Címkék: Eurojackpot, lottó,