Már magyarul is elérhető a világ első Bitcoin lottója

2018-02-09
A Lottoland online lottózó sem akar kimaradni a bitcoin lázból, és december közepén útjára indította a világ első olyan lottóját, amely kriptopénzben fizeti ki a nyereményeket. Mostantól már magyarul is elérhető a játék.

 

A Bitcoin lottó 6/49 formátumú (tehát 49 szám közül kell hatot eltalálni), és a spanyol Bonolotto hivatalos lottósorsolásaira épül, annyi különbséggel, hogy az a játékos, aki a Lottolandnél találja el mind a hat számot, 1.000 bitcoint kap (ami jelenleg körülbelül 2 milliárd forintot ér). Ha nincs nyertes, a jackpot addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri a Lottolanden. 

 

Ha több nyertes is van, a fejenkénti nyeremény attól függ, hogy hány nyertes van a hivatalos Bonolotto játékon. „Az 1. sáv nyereményét (1000 BTC jackpot) egyenlően osztjuk el az összes 6 találatos szelvény és a Bonoloto jackpot nyertesei között.  Ha például 2 Lottoland nyertes van a Bitcoin lottón és 2-en nyerik meg a Bonoloto jackpotot, a 2 Lottoland nyertes fejenként 250 BTC-t nyer. Az alacsonyabb sávba tartozó nyerő fogadások nem osztoznak a sávnak megfelelő nyereményen, hanem azok teljes összegben lesznek kifizetve.” – áll a Lottoland tájékoztatójában.

 

A jackpot nyerési esélye viszonylag jónak mondható, 1:14 millióhoz, tehát körülbelül tízszer jobb eséllyel nyerhető meg, mint például az EuroMillions lottó esetében. A főnyereményen kívül még öt másik nyerőosztály is van, már akkor is lehet nyerni valamennyit, ha csak két számot találunk el a hatból. Összességében a Bitcoin lottó nyerési esélye a Lottoland szerint 1:7, tehát elvileg/statisztikailag minden hét játékból egyszer nyer a játékos valamennyit.

 

A sorsolásokat vasárnap kivételével a hét minden napján 21:30-kor tartják.

 

További információk a Lottoland oldalán.