Mali - Elefántcsontpart: Mali szervezettsége gondot okozhat Kodijáéknak

2019-07-08
Már csak két hely kiadó a top8-ban a 2019-es Afrika Kupán. Ghána este Tunézia ellen játszik, délután pedig Mali és Elefántcsontpart találkozik a Suez stadionban.

Mali - Elefántcsontpart

AFCON - 2019 /Nyolcaddöntő/

 

Online sportfogadás tipp: Döntetlen

Unibet odds: 2.95

Kezdés:  2019.07.08. 18:00

 

Ha minden sorozatot, barátságos meccseket is figyelembe veszünk, Elefántcsontpart 8 mérkőzés óta nem játszott döntetlent. Ritka, mint a fehér holló egy ilyen remi nélküli széria afrikai csapatoknál. Na, de majd most megtörik a jég!

Az elefántok Dél-Afrika és Namíbia ellen győztek, viszont Marokkó ellen 1-0-ra kikaptak a csoportmeccsek során. Két győzelem azért bőven elég volt a továbbjutáshoz, így az a zakó belefért. Igen ám, de az egyenes kieséses fázis más focit követel meg, itt már nem lehet hibázni, ezért sokkal óvatosabbak a csapatok. Ritkaság számba megy, ha akár a két pályán lévő csapat közül akár az egyik is mer kockáztatni.

Mali még veretlen, két győzelme van Angola és Mauritánia ellen, Tunéziával pedig döntetlent játszott.

Mali és Elefántcsontpart elég jól ismerheti egymást. Összeakadtak a vb-selejtezők során is, szóval sok újat nem tudnak mutatni egymásnak. Ott a vb-selejtezők során az első összecsapást Elefántcsontpart pályaválasztása mellet 3-1-re Kodijáék megnyerték, viszont a visszavágón Maliban már sokkal jobban kiismerte egymást a két együttes, nem is tudtak dűlőre jutni, maradt a 0-0.

A nyolcaddöntőkben az alsó ágon még nem született döntetlen. Könnyen lehet, hogy majd most! Malinak egy fiatal, agilis csapata van, nem egy megfáradt együttes ez. Küzd becsülettel, és lehet, hogy nem hemzsegnek a sztárok a csapatban, de egységes társaság. Malinak nincs 30 év feletti játékosa, szóval a rutin nem mellettük szól, de ez egy dolog. A fiatalság viszont sokat ér, meg az is, hogy Mali játékosai talán éhesebbek a sikerre. Eleve egy jól védekező, szervezett együttes a mali válogatott. Mauritánia ellen bár kapott gólt, már biztos, 3-0-ás előnynél jött a mauritániai szépítő. Tunézia ellen az 1-1 egy 'tervezett' eredmény volt, aztán Angola ellen sikerült megnyerni a meccset 1-0-ra, kapott gól nélkül. Szóval hiába van ott az elefántosoknál például Dié, Kodija, Seri, Bony vagy Zaha, azért ők egyszerre eleve nem lehetnek pályán, másrészt meg csak a gyengécske, elfáradó Namíbia ellen nyílt ki a gólzsák náluk is.

A mi tippünk, hogy Mali képes lehozni ezt a meccset kapott gól nélkül, de vélhetően nem is fog lőni. A védekezés teljes csapatot kíván, a kontrák meg eredménytelenek lesznek, hisz kinyílni Aurier-ék sem fognak. Ahogy a két együttes előző egymás elleni tétmeccse, úgy ez is 0-0-lal ér majd véget. Legalábbis mi erre tippelünk.

Címkék: sportfogadás, tipp,