Magyarország - Svédország: A tündérmese folytatódik

2020-01-20
Magyarország Szlovéniát is legyőzte a férfi kézi-Eb-n, és reális esélye van bejutni az elődöntőbe. Kimondani, leírni is fura, de ez a tény. Ráadásul a svédek eléggé ramaty állapotban vannak...

Magyarország - Svédország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 51,5 felett

Unibet odds: 1.77

Kezdés:  2020.01.21. 20:30

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott úgy vágott neki az Eb-nek, hogy Lékai és Bodó sérülései nem jöttek rendbe. Így egy nagyon fiatal, tapasztalatlan csapat utazott a tornára, amely Oroszország ellen győzelemmel nyitott. Aztán jött a dánok elleni győzelemmel felérő döntetlen, majd az Izland elleni siker. A csoportot Magyarország nyerte, és két pontot vitt tovább a 2. szakaszba.

Ott a második szakaszban Norvégia rágós falatnak bizonyult, azon a meccsen átrohantak rajtunk a norvégok, de Bánhidiék összekapták magukat, és Szlovéniát már ismét legyőzték. Vranjes mester túl későn hozta be Bombac-ot, amikor pályára küldte, igazából már a szegedi légiós sem tudott segíteni Szlovénián. Egy-góllal nyert Magyarország, és 4 egységgel rendelkezik ebben a hatosban, ahol a mostani ellenfél Svédország nulla pontos!

A svédek épp a magyarok ellentétei. Tőlünk nem nagyon vártak ennyire jó játékot, a svédektől meg nem vártak ennyire rosszat. Tollbringék ugyan továbbléptek a csoportjukból, de a kulcsmeccsüket, a szlovének elleni elveszítették. Aztán az úgynevezett fő körben megkapták a méretes pofont, 35-25-ös zakó Portugália ellen. Ezt követően senkit sem lepett meg, hogy a norvégoktól is kikaptak a háromkoronások. Pár nappal ez előtt még egy kis italozás is borzolta a kedélyeket, négy svéd spílert kaptak rajta. Még hagyján lett volna, ha valami győzelmet ünnepelnek, de a svédek szereplése eddig pocsék.

Nagyjából az utolsó szöget vernénk a svéd koporsóba, és miért is ne. Jobb formában van a magyar csapat, és Bánhidiék most elhiszik magukról, hogy bárki ellen képesek nyerni. Viszont Nilssonék is úgy lehetnek vele, hogy ha már a magyarok ellen is kikapnak, akkor az tényleg a legalja. Svédország számára az elődöntő elúszott már, de még ellenünk, valamint Izland ellen lehet kozmetikázni. A tippünk, hogy bár Svédország nagyon kevés-gólos meccsekre képes, a magyarok elleni gólokat is akarnak dobni. Mi pedig bár elsősorban védekezés-orientált csapatként vagyunk elkönyvelve, azért a szlovének ellen szórt 29 gól is jelzi, hogy akár Bánhidi, akár Ligetvári, vagy bárki más képes megszórni az ellenfelet. A norvégok és a szlovénok is 29-29 gólt kaptak tőlünk a 2. körben, talán a svédek is megkapják. Aztán legyen bármilyen mélyen a svéd csapat, azért úgy 25-26 gólt minimum összehoznak, Malmőben a közönségtől és a játékvezetőktől is kaphatnak némi támogatást, ami rájuk is férne. A védekezésükről meg sok mindent elmond, hogy Portugália is képes volt 35-ig jutni Svédország ellen...

Címkék: sportfogadás, tipp,