Magyarország - Montenegró: Akkor jöhet az a gála!

2023-11-19
Alex Petkov. Nevezzük nevén a játékost, aki a bolgár-magyar meccs utolsó percében a saját kapujába csúsztatta a labdát, amivel kijutottunk a 2024-es foci Eb-re. Csak egy szó: Köszönjük!

Magyarország - Montenegró

Eb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 2.00

Kezdés: 2023.11.19. 15:00

 

A magyar válogatott selejtező-szériáját két részre lehet bontani. Volt az első öt meccs, ahol a srácok hozták azt a futballt, amit az előző években, a Rossi-érában megszoktunk. Volt hajtás, akarat, jöttek az eredmények.

Aztán volt a Litvánia elleni első félidő, ahol talán a Rossi-era leggyengébb félidejét láttuk. A 2. játékrészben azért sikerült ikszre menteni. Igen ám, de Szoboszlaiék fogadkoztak, hogy Bulgáriában más lesz a hozzáállás, ehhez képest láttuk, hogy ez nem jött össze. Hogy a tét nyomta rá a bélyegét a meccsre, vagy csak az jött ki, hogy egyre kevesebb a játékosaink játékperce a klubcsapatokban, vagy a kettő együtt, az egy jó kérdés.

A lényeg az, hogy a sokkal gyengébb bolgár együttest sem tudtuk dominálni. Ott volt a fejekben, hogy jó az iksz, aztán biztosan megzavarta a fejeket az a két-három piros lapos eset is.

Viszont amíg a korábbi évtizedekben arról volt híres a csapatunk, hogy 80. percig küzd becsülettel, majd kap a hajrában egy-két gólt, most ez fordult. Litvániában is jött a magyar gól a hajrában, és jött Bulgáriában is.

Az biztos, hogy az UEFA úgy kalkulált, hogy erre a találkozóra nem egy rutintalan sporit küld. Makkelie benne van a top10-ben a játékvezetőket tekintve, de hála az égnek, azért itt már max. a csoport első helyét bukhatjuk el. A csoport megnyeréséhez minimum 1 pont kell, de azt láttuk, hogy az nekünk nem jó ómen. Ami a montenegrói csapatot illeti, még kijuthat a selejtezőből, ha nyer, és Szerbia veszít. Utóbbi elég necces, hisz a szerbek otthon játszanak Bulgária ellen, azt nehéz elképzelni, hogy Bulgária első győzelmét a csoportban pont Szerbiában hozza össze. Ha a bolgárok és a montenegróiak győzelmét egy szelvényen megjátsszuk, 66,5-ös szorzót kapunk. Ebből azért látni, hogy erre tényleg csak matematikai esély van.

Mi tét nélkül játszunk, ami egész biztos jót tesz majd nekünk. Bátran focizhatunk, valószínűleg akik a pályán voltak az előző két találkozón, érzik, hogy több kell. Viszont nincs Varga, nincs Orbán, nincs már Kerkez Milos sem, szóval lesznek hiányzók sajnos.

Montenegróra és a magyar csapatra is igaz, hogy az egymás elleni 0-0 után mindkét fél minden meccsén lőtt minimum egy gólt. Savicék is betaláltak minden meccsükön utána, és igazából veszíteni valójuk nekik sincs. Nálunk a védelem Orbán nélkül messze nem ugyanaz. Szalaiék nincsenek játékban, ez is látszott sajnos. Bulgária és Litvánia is kettesével rúgta, félő, hogy egy-két dugóra számíthatunk Montenegrótól is

Mivel nálunk érzik a srácok, hogy mutatni kellene valami focit is, így ehhez kockáztatni kell, épp ezért várunk gólokat elöl és hátul is. Montenegrónak aztán végképp nincs mit védenie, hisz nekik eleve nyerni kell. Nem is ragozzuk tovább, mi gólokat várunk!

Címkék: sportfogadás, tipp,