Magyarország - Costa Rica: Csak egy újabb pofon?

2017-11-13
Nem a 2017-es esztendő volt a legszebb a magyar futball történelmében. Az Andorra elleni égést nehezen feledjük, és nagyon úgy tűnik, a válogatott tagjai sem könnyen heverik ki azt a mérkőzést.

Magyarország - Costa Rica

Online sportfogadás tipp: Magyarország kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést? NEM

Bet365 odds: 1.44

Kezdés: kedd, 20:15

 

Ha szigorúan a 2017-es esztendőt nézzük a válogatott nyolcszor lépett pályára, kétszer nyert, hatszor kikapott. Hazai pályán Lettországot és Feröer-szigetek csapatát sikerült megverni, a maradék hat találkozón vereség szenvedett a nemzeti tizenegy.

Zakó, Oroszország, Andorra, Svájc valamint Luxemburg ellen, és ami csöppet sem meglepő, kétszer a portugáloktól is kikaptunk. Ebből egyértelműen az Andorra elleni 1-0 a legcikibb, de a legutóbbi Luxemburg elleni 2-1-es zakóra sem lehetünk büszkék.

Csak a hazai Feröer elleni meccset úszta meg a válogatottunk kapott gól nélkül, azaz nyolc meccsből csak egyszer sikerült lehúzni a rolót. Hiányzik Király, Juhász, Gera Zoli, nincs igazi vezére a csapatnak. Ez a Luxemburg valamint Costa Rica elleni meccs csak arra jó, hogy a gödröt, amiben vagyunk, még mélyebbre ássuk.

Costa Rica ott volt a legutóbbi vb-n, ahol például a csoportban Angliát és Olaszországot is megelőzte. Costa Rica ott lesz az oroszországi világbajnokságon is. A FIFA világranglistáján a 22. helyen áll ellenfelünk, mi az 53. helyre csúsztunk vissza. Borgeséket valószínűleg felbosszantotta a legutóbbi felkészülési meccsen elszenvedett 5-0-ás zakó Spanyolország ellen. Iniestáék ellen nem volt sansz, de ezt a kis európai túrát aligha szeretnék két zakóval abszolválni. Azért a magyar és a spanyol válogatott játékának minősége között akad különbség. Silváék ott vannak a vb-n, nyomás nélkül gurigáztak egyet Costa Rica ellen. Mi viszont nyomás alatt játszunk, görcsösen akarjuk majd a gólt, a sikert, közben Costa Rica ugyanúgy kihasználja majd a csapatunk hibáit, ahogy tette Luxemburg, Andorra, vagy a magasabban kvalifikált csapatok, mint például Svájc, amely csak szórakozott velünk.

Costa Rica valószínűleg "bemelegítésnek" használta a spanyolok elleni meccset, ott Moratáék két gyors gólt szereztek, nem csoda, hogy az ellenfél kedvét elvették. Ellenünk azért a Costa Rica-i srácok is szeretnének mutatni valamit.

Amúgy meg olyan nagy csoda lenne, ha a világranglista 22. helyén álló csapata gólt szerezne ellenünk? Az lenne a csoda, ha egynél megállna Costa Rica. A magyar válogatott teljesen össze van zavarodva, nem igazán lesz néző, nemhogy szervezett szurkolás. De talán nem is baj, legalább kevesebb torokból zúg majd a 'k**** gyenge rigmus.

A tippünk aligha meglepő: Costa Rica minimum egy gólt szerez ellenünk @ 1.44 (Bet365).

Bookmark and Share