Magasabb adóval riogatja a fogadóirodákat a szlovák kormány

2022-05-09
A magasabb játékadóból pótolná a szlovák kormány a hiányt

 

A szlovák kormány 1,25 milliárd euró értékű támogatáscsomaggal igyekszik felvenni a harcot az infláció ellen, ezért előfordulhat, hogy növelnek bizonyos járulékokat az állam irányába. Legújabban a fogadóirodákat említik ezzel kapcsolatban – írja a parameter.sk.

 

A kormány 2022-ben és 2023-ban 1,25 milliárd eurót akar szétosztani az emberek között. Igor Matovič pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban jelezte, hogy mindezt fedezni tudják, magasabb adót vezetnének be a gazdagabb vállalatokkal szemben. A miniszter szerint főként olyan vállalatokról van szó, amelyek a szerencsejáték területén tevékenykednek.

 

A fogadóirodák nem kevés pénzt forgatnak meg, 2020-ban például a három legnagyobb szlovákiai vállalat, a Niké, a Fortuna és a Tipsport összesítésben 740 millió eurós bevételt ért el. Az említett fogadóirodák abban az évben összességében 15,6 millió euró adót fizetett az államnak.

 

A vállalatok ugyan hivatalosan még nem nyilatkoztak az ügyben, de a HN információi szerint bíznak benne, hogy a kormánnyal tárgyalóasztalhoz tudnak ülni, és együtt fel tudják állítani a szabályokat.