Lottómilliomos lett, de továbbra is egy lakókocsiban él

2019-10-04
Bobby Stuart négy hónap alatt kétszer is nyert a lottón, dollármilliomos lett, de továbbra is egy viharvert lakókocsiban él Maine-ben.

 

Stuart a Maine állami lottótársaság kaparós sorsjegyén nyert 1 millió dollárt az idei év májusában, aztán szeptemberben még egyszer 100 ezer dollárt is zsebre tehetett. “Semmi sem változott igazából.” – nyilatkozta a 65 éves traktoros a Boston Globe-nak. „Ugyanazt csinálom újra és újra.” 

 

Nyereménye egy részét három gyerekének adta – magára eddig pedig nem nagyon költött. „Új ablakokat tettem a lakóautómra.” mondta a lap újságírójának arról az ütött-kopott trailerről, melyet már több mint 40 éve az otthonának nevez, de azért hozzátette, hogy ezt is jó áron szerezte a fia egyik barátjától.

 

Stuart ráadásul továbbra is 11 órás műszakban dolgozik a helyi betongyárban, ahol egy homlokrakodó traktort vezet. Stuart azt mesélte a Globe-nak, hogy egy hetet várt, hogy májusban felvegye a millió dolláros nyereményét - nem azért, mert egy kis időt akart a nyeremény feldolgozására, hanem azért, mert ez volt a legkorábbi időpont, mikor a munkahelyi beosztása lehetővé tette, hogy elutazzon a Maine Lottótársaság 1,5 órára lévő központjába, Augustába.

 

 

Bevallotta ugyanakkor, hogy alkalmanként egy homár tekerccsel kényezteti magát vacsorára, nem pedig a szokásos hamburgert vagy hot dogot eszi. "Csak 10,99 dollár krumplival" - hangsúlyozta. – „És elég nagy adag is.” 

 

Stuart arra sem volt hajlandó, hogy jogászt vagy könyvelőt béreljen fel, hogy segítsen neki kezelni újdonsült vagyonát – amit pedig sokan javasoltak neki – ehelyett egyszerűen csak a bankja ingyenes pénzügyi tanácsadójával konzultált. “Minek fizessek azoknak a fickóknak?” – kérdezte.

 

Fia, Greg, aki szintén nyert egyszer az állami lottóval 250.000 dollárt, azt mondja, hogy apja nem szándékozik költözni. “Mindenki, akivel beszélek, azt kérdezgeti: ’Miért nem vesz egy új házat?’ mondja a 46 éves férfi az apjáról. És erre én azt szoktam válaszolni: ’Mert nem akar.’”

 

Stuart egyből közölte, hogy nem akar új otthont magának. „A családom folyton azt mondogatja, hogy vegyek egy újat, de én szeretem a mostanit.” – mondta, akinek a felesége, Christine, akivel 37 évig élt együtt, két éve halt meg. „Hosszú ideje élek ott, csak egy pár dolgot meg kell javítani rajta.”

 

A férfi családtagjai elmondták az újságnak, hogy boldog a megszokott életével, és hogy sose volt az a típus, aki költekezni akart volna. “Ilyen a neveltetésünk.” ismerte be Stuart testvére, Becky Gosselin.

 

Természetesen nem arról van szó, hogy Stuart lett volna izgatott, mikor megtudta, hogy nyert. „Egyszerűen nem tudtam elhinni. Megdöbbentem. Erről álmodoztam.” – nyilatkozta Stuart a lottótársaság munkatársainak, mikor felvette a millió dolláros nyereményét májusban.

 

A férfi, aki mindkét nagy nyereményét egy 25 dolláros kaparós sorsjegyen nyerte, azt mondta, hogy “remegni kezdett”, miután lekaparta a szelvényét, és meglátta, hogy mennyit nyert.

 

Annak ellenére, hogy látszólag nem szándékozik költekezni a nyereményéből, Stuart azt mondja, továbbra is vesz lottójátékokat – nemrég nyert is újabb 500 dollárt.

 

Reméljük, hogy hasonlóan megfontoltan költekezik majd az a szerencsés játékos is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottónyereményét, melyet az EuroMillions lottó kínál. (A legrégebbi és legnagyobb összeurópai lottójáték nem keverendő a már Magyarországon is kapható EuroJackpottal). A péntek esti sorsoláson már a jackpot plafonnak számító 190 millió euró, azaz közel 64 milliárd forint lesz a főnyeremény. Ez az összeg kilencszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 17 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó akciójában ráadásul az újonnan regisztrálók visszanyerhetik szelvényük árát.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán