Lottómilliárdos, aki a lottómilliárdosoknak segít

2019-11-29
Elaine és Derek Thompson 1995-ben 2,7 millió angol fontot, tehát mai árfolyamon úgy 1 milliárd forintot nyert a lottón. Azóta ők lettek a Camelot brit lottótársaság “Őrangyalai”, akik a többi nagynyertesnek adnak tanácsot.

 

A szerencsés házaspár még abban az időben, 1995-ben nyerte meg a hatalmas főnyereményt, mikor a National Lottery lottó még csak alig 12 hónapja létezett. Azóta a lehető legtöbbet hozták ki szerencséjükből, és segítettek más nyerteseknek is, hogy meg tudjanak birkózni a hirtelen jött, megdöbbentő gazdagságukkal. Mindennel kapcsolatban tudnak adni tanácsot – a könyörgő levelektől kezdve a jótékonysági munkán át, a nyaralásokig, vagy éppen, hogy hogyan tudnak továbbra is normál életet élni, és leugrani egy helyi szupermarketbe. Pártfogoltjaik között volt egy riadt fiatal pár, akik „olyanok voltak, mint a nyulak a reflektorfényben”, miután 120 millió fontot, tehát úgy 47 milliárd forintot nyertek.

 

“Sosem adok pénzügyi tanácsot, ez a tapasztalat. Azt mondom nekik: ’Igen, továbbra is normális életet tudsz élni. Lemehetsz vásárolni ugyanabba a boltba, nem kell a Harrods-ba járnod.’ Az emberek azt gondolhatják, hogy gyémántokkal halmozod el magad, és designer ruhákban jársz. De továbbra is élhetsz normális életet.” - mondja a most 63 éves Elaine, aki még mindig bolti eladóként dolgozik.

 

Derek, Elaine és Elaine testvére, miután megtudták, hogy nyertek

 

Elaine és a nyugdíjas könyvelő Derek a National Lottery 53. heti sorsolásán csípték meg a főnyereményt. Azóta felkészítették két gyermeküket az életre, a világ számos táján nyaraltak, és olyan emberekkel találkoztak, mint Tony Blair, a Spice Girls és Dale Winton. Hampshire-ből Dorset-be költöztek, majd végül Newcastle-ben telepedtek le, miután különféle vállalkozásokba fektettek be - írja a Mirror.

 

Napi 18 órákat dolgoztak egy étteremben, és kisegítettek egy üdülőközpontban, ahol ingyenesen nyaraltattak halálosan beteg gyerekeket. „A gyerekeim megtanulták az alázatot és azt, hogy mennyire szerencsések. A fiam egyszer panaszkodott valamiért, és egy fiú azt mondta: ’Bárcsak a te életedet élhetném, cserélnék veled.’ Tudta, hogy meghal, mielőtt tinédzser lesz, és ez perspektívát ad.”

 

Derek és Elaine napjainkban

 

“Azt mondjuk a nyerteseknek is – hogy értékeljenek mindent, és tartsanak egyensúlyt.” A házaspár arra biztatja a nyerteseket, hogy ne ugorjanak bele fejetlenül a dolgokba, ne döntsenek hirtelen semmiről. „Azt mondom ’Menj, heveréssz a tengerparton, és gondolkozz.’ Nekünk két évünkbe telt, hogy eszünkbe jusson, hogy kifizessük a jelzálogunkat. A bankigazgató is az kérdezte ’Hol voltak?’’”

 

A házaspárnak valóban sikerült teljesen normális életet élnie, jelenleg egy négy hálószobás házban élnek, a gyerekeiknek tinédzserkorukban végig dolgozniuk kellett, és részben saját megtakarításukból kellett maguknak lakást vásárolniuk.

 
Tanulhat példájukból majd az a szerencsés is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét amit most egy amerikai lottójáték, a Mega Millions kínál - a péntek esti sorsoláson 243 millió dollár, azaz közel 74 milliárd forint lesz a tét. A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, az online lottózóknak köszönhetően a világ bármely részéről próbálkozhatnak a szerencsevadászok.