Liverpool - Chelsea: Történelmi meccset láthatunk

2019-08-14
UEFA rendezvényen először vezet hölgy játékvezető férfi csapatok közötti találkozót. Stéphanie Frappart tehát történelmet írhat, de azért a VAR a segítségére lesz, így nagy hibát aligha véthet a francia játékvezető-hölgy.

Liverpool - Chelsea

 UEFA Szuperkupa - Isztambul

 

Online sportfogadás tipp:  3,5 büntetőlap alatt

Unibet odds: 1.98

Kezdés:  2019.08.14. 21:00

 

Magával a párosítással illik foglalkozni egy picit, de aki követte az elmúlt évet, majd a nyári offseasont, az tudja, hogy a Liverpool nagy favoritja a meccsnek. A Vörösök semmit sem gyengültek, a Norwichnak négyet vágtak egy félidő alatt, és magabiztosan nyertek. A másik oldalon pedig ott a Chelsea, amely csapat Sarrival Európa Ligát nyert, BL-indulást harcolt ki, viszont az új idényben már Sarri és Hazard nélkül a bajnoki rajton 4 gólt kapott a Unitedtől az első fordulóban.

Meggyengült a védelem is, David Luiz és Cahill sincs már, Rüdiger sérült, így megint Zouma és Christensen játszik a védelem szívében, de azt hétvégén is láttuk, hogy hosszabb távon ők nem jelentenek megoldást.

Szóval a meccset vélhetően a Liverpool behúzza, mi azonban inkább a lapok felől közelítünk. Frappart kisasszony vezeti majd a mérkőzést, ehhez aligha vannak hozzászokva a pályán lévő játékosok, hogy egy hölgy dirigál. Viszont láttunk már több bajnokságban hasonlót, például a Bundesligában Bibiana Steinhaus már évekkel ezelőtt komoly meccseket vezetett, méghozzá jól, és neki még nem volt ott segítségül a VAR. Frappart már vezetett a Ligue1-ben, vezetett a kupában, szóval 'nem most kezdi'.

Valahogy a srácok nyugodtabbak a pályán, és igazából ez a Szuperkupa bár fontos, azért nem hasonlítható össze mondjuk egy EL- vagy BL-döntővel, de még csak egy FA Kupa fináléval sem. Szóval mi azt várjuk, hogy nem pörögnek túl a focisták a szerda este. Stéphanie-val aligha fognak ordibálni a focisták.

Egyébként pedig eleve nem szoktak durva meccseket játszani a Vörösök és a Kékek. A 'pool és a Chelsea utolsó két találkozóján összesen volt három sárga lap. Legutóbb Liverpoolban egy, előtte Londonban kettő. De nemrég 2017 novemberében Michael Oliver például lehozott egy Liverpool-Chelsea bajnokit sárga-, és piros lapok nélkül.

Az UEFÁ-nak célja van ezzel a meccsel, sokkal inkább lesz ez egy barátságos meccs, mint egy vérre menő finálé.

Címkék: sportfogadás, tipp,