Liverpool - Chelsea: Jöhet egy újabb 0-0-ás rangadó

2021-03-04
A Liverpool és a Chelsea is a top4-be vágyik, ám egyelőre egyikük sincs ott. Ami biztos, a győztes felugrik a 4. pozícióba, de lesz-e egyáltalán győztes?

Liverpool - Chelsea

Premier League

 

Online sportfogadás tipp: 3 gól alatt (AH)

Unibet odds: 1.57

Kezdés: 2021.03.04. 21:15

 

Igazi hat-pontos találkozó, rég volt ekkora jelentősége egy Chelsea-Liverpool összecsapásnak. Az ötödik és a hatodik helyen áll a két együttes, jelenleg egy ponttal jobb a Chelsea, tehát a 'poolnak az előzéshez győznie kell. Az iksz olyan semmilyen eredmény, valószínűleg egy reminek egyik fél sem örülne.

Viszont könnyen lehet, hogy iksz lesz, méghozzá a 0-0-ás fajtából, mert ez olyan idény, ahol Angliában a rangadól jó eséllyel 0-0-lal végződnek, Már volt vagy hat 0-0 top csapatok találkozóján, de!

De a Liverpool védelme idén annyira ramaty, hogy még egy Sheffield United ellen is körömrágva kell izgulni, hogy megússza a Vörösök csapata a gólt. Simán megvolt a Sheffield helyzete is, azt meg mondani sem kell, hogy előtte zsinórban jött 4 bajnoki zakó, tehát van baj arrafelé, és nem kevés.

Közben a Chelsea Tuchellel hasít, vele jobban jönnek most az eredmények, mint Lamparddal, ugyanakkor a gólok elmaradnak, főleg a kapott oldalon. A londoni kékek zsinórban 9 tétmeccsen undereznek 2.5-ös line mellett. Azaz zsinórban kilenc tétmeccset hoztak le úgy, hogy a meccsen maximum két gól született. Voltak ezek között igazi 'nagy' meccsek, mint a Man. United elleni 0-0, vagy az Atleti ellen 1-0-ás siker.

Ezek után nehéz lenne sok gólra számítani. A Liverpool kevésbé hatékony, ha vannak is helyzetek, azokat rendre elszórakozzák. A Chelsea pedig eleve olyan csapat, amely mostanában vonzza a kevés gólos meccseket. Ha topcsapat az ellenfél, ha 'kis' csapat, rendre kevés gól születik a Kékek találkozóin. Aztán ha belegondolunk, az iksz azért a Chelsea számára jobb eredmény, hisz így a Liverpool nem tud előzni, és egy nehéz meccset ki lehet pipálni a naptárban. Épp ezért Tuchel a Christensen-Rüdiger-Azpilicueta trió mellett játszatja majd Alonsót és James-t, középen ott lesz Kanté és Kovacic, hát nem épp támadó felfogást sejtet. Reméljük, hogy Alisson fejben rendben lesz a sajnálatos tragédia után, de még az is lehet, hogy nem őt kezdeni még Klopp mester. Adrian lehozta nullára a Shef. United elleni mérkőzést, szóval ő is jó megoldás lehet a kapuban.

Ez a Chelsea nagyon stabil lett, utolsó 9 tétmeccséből hetet hozott le kapott gól nélkül. Közben a lőtt gólok száma sem sok, egy-kettő maximum. Egy 3.0 under AH tippel 'támadunk', azaz három gól esetén sem bukunk, igaz, nem is nyerünk. Viszont látva ezt a két együttest, könnyen lehet, hogy kaput eltaláló lövésből sem lesz négy, nem hogy gólból.

Címkék: sportfogadás, tipp,