Leganés - Getafe: Pénteken a lapoké lehet a főszerep

2020-01-17
A LaLiga 20. fordulójának nyitómeccsén a top3 legkeményebb csapatból kettő találkozik. Meglepő lenne, ha a Leganés és a Getafe találkozója nem a büntetőlapokról szólna.

Leganés - Getafe

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 6,5 felett

Unibet odds: 1.80

Kezdés:  2020.01.17. 21:00

 

A spanyol bajnokság a Copa del Rey meccsekkel tarkított hétvége után folytatódik. A Getafe már el is vérzett a Király Kupában, hogy direkt, vagy indirekt módon, az jó kérdés. Könnyen lehet, hogy a madridiak dobták a Király Kupát, és csak a bajnokikra akarnak koncentrálni. A Getafe jelenleg 30 ponttal a 7. helyen áll, a cél pedig az lenne, hogy a top4-be beférjen. Jelenleg 5 pont a hátrány a 35 egységgel álló Atletihez és Sevillához képest.

Ami a Leganést illeti, Aguirre csapata 6 tétmeccs óta veretlen. Nem akármilyen mélységből kell feljönnie az uborkásoknak, hisz a Leganés még így is bőven kieső. Viszont most már látszik a fény az alagút végén, csak nem szabad lazítani a tempón.

Formák alapján a Leganés-nél az előny, Matáék azért belenéztek mostanában egy-két pofonba. A találkozót Javier Estrada Fernandez vezeti, elég nagy kártyásnak számít. Legutóbb a Király Kupában 10 sárgát szórt ki, előtte bajnokin 7-szer villantotta a 'tarjeta amarillát', ahogy arrafelé mondják. A Getafe meg a Leganés sem számít puha együttesnek, sőt épp ellenkezőleg. A Leganés eddig 56 sárgát gyűjtött, a Djenéék pedig 61-et. Ezzel a Lega a 3. helyen áll. míg a Getafe listavezető, nyugodtan mondhatjuk, a liga legkeményebb csapata.

A Getafe pedig most nem csak kemény lesz, de frusztrált is. Nem szoktak hozzá a madridiak, hogy zsinórban kapják a pofonokat. Eleve erőfocival értek el jó eredményeket, akkor joggal gondolhatják, hogy még nagyobb energiával kell játszani. A Leganés sem az a finomkodó együttes, szóval itt péntek este szikrázó összecsapás várható. JEF játékvezető osztogatja majd a lapokat becsülettel, és az sem kizárt, hogy egy-két alkalommal a piros is előkerül majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,