Koronavírus: Melyik major liga startol el először?

2020-03-28
A koronavírus a Földön nagyjából minden ligát érint valamilyen szinten, mert ahol valamilyen csodaszámba menő módon meccsek vannak, ott nézők nincsenek, vagy ha vannak is, sokkal kevesebben, mint a COVID-19 megjelenése nélkül lennének.

MLB, NHL vagy NBA? Melyik liga startol el leghamarabb?

 

A 22Bet fogadóirodánál több speciális opciót is találunk, akár a sporton belül, akár a sport kategórián kívül. Mi most maradunk a sportnál, és megyünk az Egyesült Államokba, persze csak képletesen.

Az Egyesült Államok -hogy is fogalmazzunk finoman-, nyakig benne van abban a bizonyosban. A USA-ban már 104256 fertőzöttet regisztráltak, ennyien fertőződtek meg a COVID-19 által, és ezzel a világon ilyen tekintetben USA listavezető. Trump azt mondja, ez csak azért van, mert rengeteg tesztet végeznek, és ez valószínűleg kétség kívül igaz is. Ha sok embert tesztelnek, sok a pozitív minta (is), és így volt ez például Dél-Koreában, ahol viszonylag hamar sikerült' határt szabni a vírus nagyütemű terjedésének. Meg azt se feledjük, hogy az Egyesült Államok nem pici, sok világvárossal, metropolisszal...

Viszont egyelőre a sportélet ott sem ma, és nem is holnap éled újra, egyelőre a COVID-19-et kell legyőzni.

 

Készülhetnénk a rájátszásra

Ha nincs a COVID-19, javában zajlik az NBA és az NHL, a kosarasok és a hokisok már a play offra készülnek, a rájátszásban nem érdekelt csapatok játékosai pedig már a nyaralásukat tervezgették volna, de minden megváltozott. Az MLB, azaz a Major League Baseball 2020-as idénye épp a napokban startolt volna, március 26 volt a tervezett időpont, akkor lett volna az idény nyitómeccse. Első körben két héttel tolták el a rajtot, aztán pár nappal később, amikor a járvány az Egyesül Államokban is rohamléptekben terjedt, azt mondták, hogy csúszik a szezon, totálisan lutri, hogy mikor startolhatnak el.

A 22Bet fogadóiroda lehetőséget kínál számunkra, hogy megtippeljük, melyik liga éled újra először. Az MLB a maga 1,70-es szorzójával favorit, az NHL 2,40-es odds, az NBA pedig magasan a legesélytelenebb, 8.40 a szorzó. Talán nem véletlen, hisz azért az NBA-játékosok közül olyan sztárok kapták el a vírust, mint Durant vagy Gobert, ők pedig All-star szintű világklasszis kosarasok.

Az NHL-ben pár Ottawa játékos produkált pozitív tesztet, így nem volt vitás, az NHL-re is szünet vár, hogy mikor indulhat újra, pont annyira lutri, mint a többi major liga.

Az NBA is szünetel, ugye ott Gobert és Durant mellett azért Smartról és Woodról is tudunk, meg azóta sajnos biztosan vannak még pozitív tesztet produkálók, de az MLB-nél és az NHL-nél sem lesz másként. Ezek a játékosok jól ismerik egymást, járnak egymás meccseire, együtt iszogatnak, buliznak, meg mi egyébb, szóval itt bőven terjedt a vírus játékosról játékosra, ligáról ligára.

 

A szabad tér lehet az MLB előnye?

Ebben a pillantban megmondani, hogy melyik liga starol el újra leghamarabb, azt nem nagyon lehet megmondani. Azt sem, hogy milyen formában. Azt sem tudjuk, hogy milyen lesz a lefolyása a járványnak az Egyesült Államokban. Nem tudni, mi lesz a légiósokkal, melyik liga vezetése lesz bevállalós, és melyik óvatos. A tavasz az NHL és NBA rájátszásról szólna, jönnének az igazán izgalmas meccsek. Az MLB pedig épp most melegedne be, de ott raklapnyi meccset játszanak egy idényben a csapatok, ha lesz is szezon, egész biztos, hogy valamilyen rövidített formában.

Hogy a szorzókat mi alapján állapították meg a 22Bet-nél, az jó kérdés. Jelen pillanatban akkora a bizonytalanság, hogy mi az NBA 8,40-es szorzójában látunk fantáziát.

Az MLB 1,70-es oddsa nyílván világos, hisz ott lehet zárt kapus meccseket rendezni (ahogy a másik két ligában is) de a baseball előnye, hogy a meccseket nem fedett csarnokokban játsszák, hanem nyílt stadionokban, szabad ég alatt. A baseballban ráadásul a játékosok között kevés a kontakt, bár az egészen egyértelmű, hogy mire itt valahol restart lesz, addigra az összes játékos mellett a kiszolgáló személyzet is tesztelve lesz. A baseball előnye tehát az, hogy nyílt téren lehet játszani. Az NBA-ben a test-test elleni kontakt nyílván kikerülhetetlen, és az NHL-ben is egymás arcába lihegnek.

Egyértelműnek tűnik számunkra, hogy az MLB-re adott 1,70-es odds azért van, mert zárt kapuk előtt, de szabad ég alatt játszható meccseket lehet rendezni, ami mindenképp szempont. De hogy van-e érték ebben az 1.70-es oddsban, az nem biztos. NBA-meccseket is lehet nézők nélkül játszani, bár LeBron is nyilatkozta még anno, hogy nem szívesen játszana üres arénában. Persze a pénz azért nagy úr, a szponzorokkal a szerződések alá vannak írva, és a foci példájából tudjuk, ha nincs meccs, nincs játék, nincs bevétele a kluboknak.

Szóval totálisan lutri, hogy a három major liga közül melyik startol először. Mi nem is tudunk igazán jó tippet adni, mindenki átgondolhatja, hogy van-e, lát-e értéket valamelyikben, és a 22Bet-nél fogadhat is rá. Mi amúgy talán az NBA-t támogatnánk, mert bár itt a test-test elleni kontakt elkerülhetetlen, fedett arénában pattogtatnak, de a show-nak mennie kell tovább. Ráadásul egy nem akármilyen idény nem akármilyen rájátszása jött volna. A mi tippünk tehát az, hogy az NBA rajtol újra először, amire persze sok pénzt nem tennénk, de 8,40-es odds mellett talán nem is kell. Egy kis pénzmagot viszont talán megér.

Címkék: sportfogadás, tipp,