Kézi-vb: Csak a győzelem elfogadható Argentína ellen

2019-01-11
A magyar férfi kézilabda-válogatott Argentína ellen kezdi meg a vb-szereplést. A Matics-Csoknyai edzőpáros keretében Nagy Laci is helyet kapott, és minden bizonnyal szükség is lesz rá!

Magyarország - Argentína

Online sportfogadás tipp: Argentína góljai 22,5 felett

Unibet odds: 1.90

Kezdés: 2019.01.11. 19:00

 

Argentína megnyerte a Pánamerikai kézilabda-bajnokságot, a döntőben az esélyesebbnek tartott Brazíliát intézte el. Diego Simonet, az argentin kézi élő legendája nem lehet a csapat tagja, de az említett tornán sem volt ott. Nélküle is nagyon jó kis csapat ez, szóval ellenünk sem úgy állnak a találkozóhoz, hogy nincs győzelmi esélyük.

Felkészülési meccsen azért futottak bele ordas nagy zakóba mondjuk a németek ellen, de ez sem jelent semmit. Mi is kaptunk ki 14-gyel Dánia ellen, aztán rá pár nap múlva meg nyertünk ellenük. A felk. meccsek célja, hogy a vb-re álljon össze a csapat.

A tippünk, hogy az argentin válogatott, amelynek java része a spanyol bajnokságban edződik, nem játszik majd alárendelt szerepet. Manolo Cadenas mester jó kerettel dolgozhat, akár a bravúr is benne lehet az argentin válogatottban. Reméljük, hogy ez a bravúr nem ellenünk jön majd, de semmi sem elképzelhetetlen.

A tippünk, hogy a gauchók legalább 23 gólig eljutnak ellenünk. Eleve nem rossz, másrészt meg kell említeni, hogy a sporik utasításba kapták, hogy bátran osztogassák a 2 perces büntetéseket. A csütörtöki két találkozó rengeteg kiállítást hozott, és a játékvezetők a házigazda csapatokat, Németországot és Dániát is bátran büntették. Tudván azt, hogy nekünk általában kevés játékvezetői páros fúj 'hazai pályát', hát lehetünk bajban. Nálunk azért főleg a hármas védők nem a finomságukról híresek. Nem mi szoktunk a fair play lista élén végezni, és akkor finoman fogalmaztunk.

Szóval a BL-meccsek keménységéhez szokott játékosaink sokszor fognak 2 percekre kiülni, mert ami ott belefér, sokszor le sem fújják, itt a vb-n többször 2 perces büntetést ér. Annál meg jobb csapat az argentin, hogy ezeket az előnyöket ne használja ki. Nyomás nélkül játszanak, és az a 23 gól nem a világ. Az a baj, hogy nálunk valószínűleg gondot okoz majd védekezésben, hogy megtaláljuk azt a határt keménységben, ami még belefér, és ami még nem. Viszont ha elmaradnak a megállító foultok, akkor könnyebb dolguk lesz az argentin lövőknek. Ha nem ütközünk majd velük keményen, akkor közelebb jöhetnek a falhoz, és Mikleréknek is nehezebb dolguk lesz a kapuban.

Reméljük, hogy pár góllal azért jobbak leszünk, ez a valószínű, de a tippünk az, hogy Argentína eljut minimum 23 lőtt gólig.

Bookmark and Share