Két évre lesittelik a szegedi férfit, mert nyert a lottón és eltitkolta az asszony elől

2022-06-23
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt – írja az ügyészség.  

 

Két év börtönbüntetést, 2 év közügyektől való eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedi Törvényszék arra a szegedi férfira, aki eltitkolta a lottónyeremény egy részét a felesége elől.  

 

Az ítélet szerint a szegedi házaspár közel egymilliárd forintot nyert az ötös lottón évekkel korábban. A nyereményt ingatlan- és gépkocsivásárlásra fordították, csakhogy a kapcsolatuk romlásnak indult, a feleség ezután kezdeményezte a közös vagyon megosztását. A vagyont kezelő férj a készpénz nagyobb részét a felesége előtt sikeresen titokban tartotta, így a vagyonközösség megszüntetése után a feleségét mintegy 250 millió forinttal rövidítette meg.

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

 

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Lottómilliárdok hétvégéje

Szárnyalnak a nemzetközi lottók – szinte az összes nagy népszerűségnek örvendő játékon felfoghatatlanul nagy összegek várnak gazdára a hétvégén:

Powerball: 335 millió dollár (126,7 milliárd Ft)

MegaMillions: 312 millió dollár (117 milliárd Ft)

EuroMillions: 161 millió euró (63,8 milliárd Ft)

SuperEnalotto: 226,3 millió euró (89,7 milliárd Ft)

  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

 

Címkék: lottó, lottónyertes,