Kedden nem kell telitalálat a jackpothoz az EuroMillions lottón!

2019-10-07
Ha a kedd esti sorsoláson sem lesz telitalálatos, a 190 millió eurós, tehát úgy 63 milliárd forintnyi főnyereményt szétosztják az eggyel kevesebb találatot elérők között![_]

 

A legnagyobb összeurópai lottójáték, az EuroMillions (nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal!) jackpotja július 23. óta halmozódik. A játék szabályainak értelmében a jackpot maximum 190 millió euróig halmozódhat, és ha ezt követően sem lesz öt sorsoláson át telitalálatos szelvény, a főnyeremény teljes összegét az eggyel alacsonyabb nyerőosztály nyertesei között kell szétosztani – ilyen egyébként még sosem fordult elő a játék 15 éves történelmében. 

 

Magyarul… bármi is történik, valaki vagy valakik most kedden mindenképp meg fogják kapni a 190 millió eurót. 

 

Normál esetben a jackpothoz mind az 5 főszámot és a 2 pluszszámot (LuckyStar) is el kell találni. Ennek esélye 1:140 millió. Ha most nem lesz ilyen, akkor az eggyel alacsonyabb nyerőosztály (4+1 találatos) nyertesei között osztják szét a 63 milliárd forintos főnyeremény teljes összegét. (Ennek esélye 1:7 millió.)

 

Ez a 63 milliárd forint egyébként kilencszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 17 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó akciójában ráadásul az újonnan regisztrálók visszanyerhetik szelvényük árát.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

 

 

Címkék: euromillions, lottó,