Katasztrófa sújtotta farmeré lett a 16 milliárdos lottónyeremény

2020-04-09
Egy tűzvész és árvíz sújtotta ausztrál farmer nyerte a Powerball lottó 80 millió dolláros jackpotját.

 

A Port Macquarie-ben élő nyugdíjas online vette meg a lottószelvényét, és egyedül ő ért el telitalálatot a 80 millió dolláros Powerball jackpot sorsolásának napján. A névtelenséget kérő férfi Ausztrália történetének harmadik legnagyobb lottónyertese.

 

A nyertes elmondta, hogy reggel megnézte az emailjeit és akkor tudta meg, hogy nyert – ráfért már egy jó hír, hiszen kemény időszakon ment keresztül. „Ez a legnagyszerűbb hír, amit valaha kaptam! Viccel? A könnyem is kicsordul. Annyi baj van mostanság a világban. Kicsit elárasztottak az érzelmek!”

 

A férfi elmondta, hogy a nyeremény tökéletes időzítéssel érkezett a családhoz: először az aszállyal küzdöttek, majd a pusztító ausztrál tűzvész is sújtotta őket. “Ez óriási dolog a családom számára. Durva meneten vagyunk túl. Ez annyival könnyebbé fogja tenni a család életét.”

 

A férfi elmesélte, hogy önkéntes karanténban van, mint sokan mások is Ausztráliában, de ez nem fogja visszatartani attól, hogy megünnepelje a sorsfordító hírt. “Valójában, amióta nyugdíjas vagyok, izolációban élek, és elég jól elvagyok.” – nevetett.

 

És, hogy mik a tervei a pénzzel? „Végre vehetek egy új tévét. Mindig is egy műholdas tévét akartam, hogy jobb csatornákat nézhessek!” – ismerte be nevetve. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán