Kaszinók a világ leginstabarátabb helyszínei között

2022-05-04
A nyomtatásra szakosodott Inkifi által végzett új felmérés szerint a kaszinó resortok a legjobb helyszínek, ha valaki villogni akar az Instagrammon.

 

Immáron hivatalos: a kaszinó resortok világszerte kiemelt elismerésben részesülnek kivételes vonzerejük miatt. Több közülük megkapta azt az egyedülálló megkülönböztető jelzést, hogy építészetük és esztétikailag tetszetős (vagy csak a megszokottól eltérő) mivoltuk miatt a világ egyik „Leginstabarátabb” helyszínének számítanak. Ezt állítja az Inkifi, egy egyedi fotós termékek nyomtatására szakosodott portál, ahol a bögrétől kezdve falinaptáron keresztül könyvig, egéralátétig mindent lehet saját fotóból készíteni.

 

Az oldal által végzett kutatás talán nem a legtudományosabb, de jól mutatja, hogy miért tesznek meg mindent a kaszinók azért, hogy dizájnjukkal lenyűgözzék a látogatóikat. A „legnépszerűbb és legfotogénebb hotelek” listáján nem meglepő módon a dubai Burj Al Arab Jumeriah áll az élen. Csak idén már több mint 2,5 millió fotón szerepel az Instagrammon.

 

Ezt követően azonban a kaszinók veszik át az uralmat a listán. A második helyen a szingapúri Marina Bay Sands áll. A Las Vegas Sands ingatlanja egyedi megjelenésének köszönhetően 1,87 millió fotón szerepel az Instán. Egyesek számára már-már egy három oszlopon álló karcsú hajónak tűnik, bár építésze, Moshe Safdie egyszer elmagyarázta, hogy más valamitől kapta az ihletet. Profilból nézve minden oszlop egy kicsit befelé dől az ég felé nyúlva. Ez hasonló ahhoz, ahogy két kártya egymásnak dől, amikor kártyavárat építünk.

 

A Marina Bay Sands kaszinó Szingapúrban az egyik legmeghatározóbb helyszínnek számít az Instagrammon (fotó: Shutterstock)

 

A Top 10-ben négy Las Vegas-i szerencsejáték helyszín szerepel. A Marina Bay Sands után 1,57 millió Instagram fotóval a Caesar’s Palace következik a listán. Ezt követi az MGM Grand 1,53 millióval. Következő, a hatodik helyen a Wynn Las Vegas, a maga 495.782 megjelenésével. A Venetian a hetedik helyen áll, 272.859 képpel.

 

Szintén jelentős figyelmet kapott az Instagramon a 11. helyen álló Atlantis Bahamas (167.961) és a 12. helyet elfoglaló Bellagio (165.471). Ezek a helyek mind megelőzik a Taj Mahalt, ami a 15. helyen áll a maga 123.782 fotójával.

 

A kaszinó resortok nem csak az Instagramon kerültek a figyelem középpontjába, számos más elismerést is kaptak. A Forbes a Marina Bay Sands-et, és számos Wynn Resorts valamint MGM Resorts International ingatlant szerepeltet a legjobb utazási célpontokat soroló, 2021-es Forbes Travel Guide Star Award nyertesek listáján. A Las Vegas Sands szerepel a Fortune világ legcsodáltabb vállalatainak listáján, és helyet kapott a Newsweek Amerika legfelelősebb vállalatait sorsoló listáján is 2022-ben.

 
Címkék: kaszinó,