Kaszinó épülhet a Times Square-en

2022-10-26
A Caesars Entertainment a SL Green Realty-vel karöltve építene kaszinót az ikonikus helyszínen

 

Amennyiben megvalósul a projekt, a Caesars létesítménye New York első teljes funkcionalitású kaszinója lesz. A Caesars-on kívül több nagy cég is érdeklődést mutatott a liszensz iránt, többek közt a Las Vegas Sands, a Wynn Resorts és a Universal Entertainment.

 

A Caesars és az SL Green a Times Square közvetlen környezetében lévő 1515 Broadway szám alatt lévő 54 emeletes irodaház újjáépítésével kívánja megépíteni a Caesars Palace Times Square elnevezésű kaszinót. A létesítményben a kaszinón kívül egy Broadway színház és éttermek is helyet kapnak majd.

 

„A Caesars nagy örömére szolgál, hogy partnerségre léphet az SL Greennel erre az ötcsillagos projektre, amely felül fogja múlni a New York-iak világszínvonalú szórakoztatással kapcsolatos elvárásait, egy csapásra felpörgeti New York város turisztikai motorját, és újabb magasságokba emeli ezt az egyedülálló úticélt.” – nyilatkozta Tom Reeg, a Caesars vezérigazgatója. 

 

A két cég közleménye szerint ügyfeleik a Caesars Rewards hűségpontokat számos bemutatón, étteremben és üzletben fel tudják majd használni a környéken, tehát az új kaszinó jelenléte nagy hatással lenne a helyi gazdaságra is.

 

„Úgy gondoljuk, hogy a Times Square kínálja a legjobb helyszínt egy új kaszinó resort számára, amely vonzza a turistákat és előnyös a helyi vállalkozások számára.” – közölte Mark Holliday, az SL Green vezérigazgatója. „Izgatottan várjuk, hogy a Caesarsszal és számos helyi partnerünkkel közösen megszerezzük ezt a licencet. Hozzáállásunk biztosítja, hogy az alulreprezentált közösségek mind a foglalkoztatás, mind a befektetési lehetőségek tekintetében részesüljenek az előnyökből.

 

 „A Times Square-en kialakított kaszinó megfelel a környék jelenlegi használatának. A Times Square a szórakoztató univerzum központja. Mivel felújítást javasolunk, az engedély kiadása után gyorsabban nyithatunk, mint más létesítmények, amelyek teljesen új építést, jogszabályi változásokat igényelnek, és zavaróak lesznek a helyi közösségek számára.” – érvelt Holliday.

 

A Caesars Palace Times Square milliárdos adóbevételt biztosíthat New York Citynek és az államnak, több ezer munkahelyet teremthet, és elméletileg része lehetne Adams polgármester gazdaságélénkítési tervének, amely az üres tereket rekreációs és kereskedelmi célokra hasznosítaná. A kaszinó több látogatót vonzhat a belvárosba ösztönözve a költekezést, a kikapcsolódást és a 24 órás szórakozást a járvány kezdete óta küszködő környéken.

 

Címkék: kaszinó,