Kanada - Magyarország: Ezúttal a 64 gól fele is elég lesz

2019-07-15
Magyarország női vízilabda válogatottja világrekordot jelentő 64-0-ás győzelmet aratott Korea ellen. Kanada ellen már komolyabb ellenállásra számíthatnak Keszthelyiék.

Kanada - Magyarország

Női vízilabda-vb

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 24,5 felett

Unibet odds: 1.86

Kezdés:  2019.07.16. 02:50

 

Korea csapatáról igazából senki semmit nem tudott, talán még ők maguk sem tudták, mire is lehetnek jók. Az első 2-3 perc után kiderült, hogy a koreai női vízilabda válogatott egy nagyon morbid vicc. Ha labda nélkül kellett úszni, az még ment is nekik, viszont a labdával nem tudtak mit kezdeni. Fizikálisan sehol sem voltak a magyar lányokhoz képest, passzolni sem tudtak, kapu felé tán 1-2 labda ment.

A magyar csapat akkor lőtt gólt, amikor akart, de a 64-0-ás eredményen nincs mit magyarázni, önmagáért beszél. Sokat mond, hogy egy-két szituációnál a koreai lányok a szabályokat sem ismerték, például kiállításnál nem úszott ki a játékosuk, a kapusuk javunkra ítélt szabaddobásnál kétszer eldobta a labdát, de a játékvezetők is mosolyogtak valahol legbelül, ilyet aligha láttak. Magyarország viszont komolyan vette a meccset, és nem bohóckodott. Persze volt itt egész pályás lövési kísérlet mindkét kapusunktól, de a felezőről túl csak mezőnyjátékos talált be, amikor a koreai kapus kijött mezőnybe, de ez a taktika sem vált be nekik. Ha nem velünk, hanem az idővel játszanak, akkor megússzák 35-40 körül, de ők minden kapott gól után támadni szerettek volna, de maximum egy-két passzig jutottak el, és eladták.

Történelmet láthattunk, a Jugoszláv Universiade csapata 62-0-ás eredményét adták át a múltnak a lányok, eddig az volt a hivatalos világrekord, most már ezt a 64-0-át kell megdönteni, de ez kb. lehetetlennek tűnik.

A kapitány a meccs után a csajokat a konditerembe vezényelte, hogy izzadjanak is picit. Kanada ellen már komolyan kell venni a meccset, és persze komolyan is fogjuk. Nemrég találkoztunk velük tétmeccsen. A világliga sorozat Super Final nevű záró tornáján találkozott a két együttes, ahol 16-14-es magyar siker született. A 2. negyedet kivéve minden játékrészt a Bíró-csapat nyert, de a másodikat sikerült úgy elveszíteni, hogy 8 gólt kaptunk Kanadától!

Egyébként Kanada minden meccsén potyogtak a gólok, az oroszokkal például 15-15-öt játszottak, szóval egy olyan együttes, amely képes az adok-kapokra. Gyöngyössyék lubickoltak egyet Korea ellen, történelmet írtak, de itt a történelmet azzal írnák tovább, hogy pl. kvalifikálnak a vb-ről Tokióba. Ez a cél, ezt ők is jól tudják. Nagyon koncentrált maradt a csapat egy ilyen burleszk-meccsen is, igazából csak azok a játékosok mosolyogtak és viccelődtek, akik épp nem voltak medencében. Akik épp játszottak, azok próbálták komolyan venni a meccset és az ellenfelet, már amennyire lehetett.

Kanada az orosz válogatott ellen kezdett, és bár Prokofyeváék simán nyertek, azért a 18-10 jelzi, hogy itt a vb-n is az adok-kapok jellemzi majd Kanadát. Nekünk fekszik ez a stílus, védekezésben jobbak kell legyünk, elöl pedig simán túl tudjuk dobni őket.

Címkék: sportfogadás, tipp,