Jelentkezett nyereményéért minden idők legnagyobb lottónyertese!

2017-08-25
Egy 53 éves, massachusetts-i kórházi dolgozó nyerte meg a Powerball lottó szerda este kisorsolt 758,7 millió dolláros, azaz 195 milliárd forintos jackpotját!

 

“Valóra vált az álmom.” – ismerte be Mavis Wanczyk a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón csütörtökön, majd hozzátette, hogy leginkább most „ágyba szeretne bújni”. Az 53 éves nő 32 éve dolgozik a springfieldi Mercy Medical Center-ben, ahova „Ma betelefonáltam, és szóltam nekik, hogy nem megyek többé.” – mondta nevetve.

 

Elmesélte, hogy ő és kollégája a szerda esti sorsolást követően, a munkahelyükön ellenőrizték a számaikat. Miután rájött, hogy ő nyerte meg az őrületesen nagy jackpotot, olyan remegés jött rá, hogy nem mert autóba ülni, úgyhogy a kollégája hazakísérte.

 

Wanczyk, akinek van egy 31 éves lánya és egy 26 éves fia, elmesélte, hogy csütörtökön kezdte felfogni igazán, hogy mi is történt vele. „Tegnap nem igazán fogtam még fel, hogy nyertem. De mostanra kicsit kimerültem ettől az egésztől. Most szeretnék egyedül lenni egy kicsit, és kitalálni, hogy mihez is akarok kezdeni. Kicsit most meg vagyok ijedve, de rendben leszek.” – vallotta be.

 

 

A hölgy úgy döntött, hogy nem az életjáradék típusú, hanem az egyösszegű kifizetést választja, így 480 millió dollárt fog kapni, amiből még adóznia kell, és mely után 336 millió dollárja, tehát úgy 87 milliárd forintja marad. 

 

Ez a nyeremény a második legnagyobb jackpot a lottózás történetében – a rekordot a 2016 januárjában kisorsolt 1,58 milliárd dolláros főnyeremény tartja, melyen hárman osztoztak. Ennek ellenére Wanczyk is bekerül a rekordok könyvében, hiszen övé a legnagyobb olyan jackpot, melyet egyetlen szelvénnyel nyertek meg, és így senkivel sem kell osztozkodnia.

 

A lottótársaság közleménye szerint a hölgy rendszeresen lottózik, a mostani sorsolásra öt szelvényt vásárolt, hármat saját számokkal, kettőt pedig gépi számokkal. A nyertes szelvényen a saját számai szerepeltek, melyeket családi születésnapokból és szerencseszámából, a 4-esből állított össze.

 

A mostani jackpot 20 sorsoláson keresztül halmozódott, a nyerőszámok a 6, 7, 16, 23, 26, a Powerball szám a 4 volt. A Powerball lottó esetében összesen 292.201.338 lehetséges számkombináció van, a nyerési esély tehát 1 a 292 millióhoz – ha valaki biztosra akarna menni, és minden kombinációt meg szeretne játszani, akkor 584,4 millió dollárt kellene költenie a szelvényekre.

 

A Powerball lottóról

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. 

 

A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán